Svjetski dan braka: Blagoslov supružnicima Tomljanović za Zlatni i Kovačević za Srebrni pir

Ljubav, poštovanje, dobrota, zajedništvo, komunikacija, vjera, potpora u dobru i zlu, požrtvovna i nesebična briga za cijelu obitelj – sve to i puno više čini čvrste temelje braka,  čiji dan danas (nedjelja) obilježava Katolička crkva. 

U povodu Svjetskog dana braka u župnoj crkvi sv. Roka u Virovitici na poseban način svoje godišnjice obilježila su danas tri para; Josip Kovačević i Ivana r. Grdenić (Srebrni pir – 25 godina braka), Željko Tomljanović i Katica r. Kosturaš (Zlatni pir – 50 godina braka), dok su najstariji slavljenici, Mile Šušak i Katarina r. Feketija svoj Dijamantni pir, odnosno 60 godina braka proslavili u obiteljskom domu, praćeni molitvama vjernika.  

zlatni pir

Župnik župe sv. Roka fra Bernard Barbarić, mladencima slavljenicima udijelio je poseban blagoslov na ovaj dan i poželio im vjeru, uzajamnu ljubav i radost do nove bračne obljetnice. Istaknuo ih je kao primjer i poticaj drugima, za rast u zajedništvu i vjeri te ljubavi kroz sve ove godine. 

Ujedno, svim supružnicima koji su sudjelovali na svetoj misi također je čestitao obljetnice, neovisno o godinama “bračnog staža”, naglasivši važnost bračne zajednice i obitelji kao jedne od temeljnih vrijednosti u današnjem vremenu. (www.icv.hr, mlo) 

srebrni pir

 

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content