Kolovoz u Svetištu Gospe Voćinske: Donosimo raspored hodočašća i misnih slavlja

Jedan od najvećih kršćanskih blagdana – Uznesenje Blažene Djevice Marije, u narodu popularnije zvano Velika Gospa, bit će i ove godine svečano obilježena u Svetištu Gospe Voćinske.

Već tradicionalno, mjesec kolovoz u Svetištu Gospe Voćinske bit će prepun raznih događaja. U petak, 12. kolovoza započinje Devetnica Gospi Voćinskoj, tako da će se svake večeri u 18:00 sati pred Njezinim likom održavati pobožnost, a potom u 18:30 sati sveta misa.

-Na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije – Veliku Gospu, u ponedjeljak, 15. kolovoza potičemo sve obitelji diljem našem Biskupije i šire, da nam se pridruže na hodočašću kako bismo zajedno molili za sve naše obitelji – poručuju iz Svetišta Gospe Voćinske.

Sve to uvod je u povijesni dan za ovo Svetište i nedjelju, 21. kolovoza, kada će vjernici u Voćinu Bogu zahvaliti na daru Požeške biskupije i 25 godina njezina postojanja. Pod vodstvom apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj, monsinjora Giorgia Lingue tom prigodom svečano će proglasiti manjom bazilikom svetišnu crkvu koju je na tu čast nedavno uzdignula Kongregacija za bogoštovlje i disciplinu sakramenata.

-Urešena navedenim naslovom, Gospina voćinska crkva snažno će nas povezivati s nasljednikom svetog Petra i podsjećati na apostole koji su u dvorani posljednje večere u zajedništvu s Isusovom Majkom molili za dar Duha Svetoga, čijom je snagom krenula Crkva u svijet i u koju smo ugrađeni pripadnošću svojoj Požeškoj biskupiji. S radošću vas sve iščekujemo – poručuju.

(www.icv.hr)

2. plakat

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content