Biskup Antun Škvorčević u slatinskoj župnoj crkvi blaženog Ivana Merza krstio dvoje djece iz velikih obitelji

-Bog je bogatiji u Slatini za ove dvoje djece koji će se danas krstiti – rekao je požeški biskup msgr. Antun Škvorčević koji je predslavio svetu misu na Uskrsni ponedjeljak u slatinskoj župnoj crkvi blaženog Ivana Merza.

Nekada su kršćani slavili Uskrs cijelu uskrsnu osminu, odnosno osam dana kao jedan blagdan. To govori koliko je taj najveći blagdan kršćanstva značajan za ljudski rod, jer Isusovim uskrsnućem i mi imamo nadu u naše uskrsnuće i vječni život u blaženom gledanju Boga ako to zaslužimo svojom vjerom i djelima. Biskup Škvorčević ove godine slavi dva jubileja, 50 godina svećeništva i 25 godina biskupstva i s Božjom pomoći od 1997. upravlja Požeškom biskupijom. Biskup nastoji svaki puta kad može osobno krstiti djecu iz velikih obitelji po župama svoje biskupije.

Krstenje 2
Foto: V. Jelenčić

U homiliji kojom se obratio svim nazočnim vjernicima, a posebno roditeljima, rekao je da ljubav uvijek pobjeđuje ako smo se spremni žrtvovati, odnosno svakodnevno umirati za drugoga. Posebno u braku, život se rađa tamo gdje je netko spreman umrijeti, tj. položiti svoj život za supruga ili suprugu i svoju djecu. To je pashalno otajstvo, takav je i Bog koji je umro za nas na križu, prihvatio našu ljudsku ljubav koja uključuje i umiranje da bi pobijedio život.

– Čestitam vam na pobjedi života, kroz vaše roditeljsko umiranje za djecu. Vi ste posebni svjedoci što se u Hrvatskoj može dogoditi kad se vjeruje Isusu, koji je za nas položio život da bi života bilo. Tko vjeruje da na drugi način može više doprinijeti životu u Hrvatskoj nego umirući i polažući sebe za drugog taj se zavarava i živi u laži. Usvajajući vražju logiku sebičnosti i ulazeći u njegovo kolo postajemo žrtve i drugi kraj nas postaju žrtve – rekao je, između ostalog, biskup Škvorčević.

Krstenje 3
Foto: V. Jelenčić

Jučer (ponedjeljak) su kršteni mala Marija rođena 24. veljače, šesto dijete obitelji Biljane i Darija Vašiček iz Slatine i mali Noa rođen 21. veljače, četvrto dijete obitelji Martine i Ive Grgić iz Medinaca.

(www.icv.hr, adf, vj)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content