Minute za tebe: Danas se okupljamo u crkvi da budemo uz Isusa u njegovim najbolnijim trenucima

Dragi čitatelji, ove korizme pokrenuli smo emisiju “Minute za tebe” u kojima ćemo u našem radijskom programu i putem portala icv.hr širiti lijepu vijest i poruku ohrabrenja za svaki dan.
Kroz ovaj hod i promišljanje vodi nas fra Marino Kuzminski iz Župe sv. Roka u Virovitici.

Hvaljen Isus i Marija!
Nakon jučerašnje Posljednje večere Isus je pošao u Getsemanski vrt pomoliti se. S njim su bili i njegovi učenici. U trenutku kad je trebalo moliti oni su zaspali i nisu mogli bdjeti. Da li je tome uzrok večera koju su blagovali ili koji drugi napor na kraju jednoga dana nije bitno ali nas opominje da pokušamo biti revniji molitelji. S druge strane Isus u muci moli Oca da ga mimoiđe kalež, ali ne traži svoju volju već da prihvati ono što Otac smatra najboljim.

Iz daljine dolaze svjetla, Juda i vojska. Isus je izdan i predan. Petak, zora. Počinje namješten proces protiv Isusa. Nakon mučenja i osude nosi Isus svoj križ do Golgote i biva razapet. Petak je 15 sati, a Isus umire na križu. Treba ga skinuti s križa i sahraniti. Čini se da je kraj i da je zlo pobijedilo dobro.

I danas smo pozvani okupiti se u crkvi. Nema sv. Mise. Danas se okupljamo tamo da se prisjetimo i budemo uz Isusa u njegovim najbolnijim trenucima. Da molimo i budemo podno križa. Da čujemo riječi – oče, oprosti im jer ne znaju što čine. Molimo danas i za cijeli svijet i sve potrebe ljudi koji su živa Crkva. Također smo pozvani i pokloniti se drvu križa na kojem je visio spas svijeta. Na kraju pričestiti se onim Tijelom koje smo jučer posvetili slaveći spomen Posljednje večere. I nakon svega bez završnog blagoslova nahranjeni Kristom raspetim za naše spasenje u tišini se razilazimo i čekamo…

(www.icv.hr, foto: pixabay)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content