Dvodnevno sedmo izdanje međunarodnog sajma vina, delicija i ugodnog življenja “WineOS” započelo je sinoć Gala večeri na kojoj je gostima kuhao chef Goran Kočiš, kuharski virtuoz iz Slatine koji je zagrebačkom restoranu “Noel” priskrbio prvu i za sada jedinu Michelinovu zvjezdicu. Chef Kočiš u šest slijedova predstavio je Slavoniju, a svako njegovo jelo bilo je popraćeno vinima iz svih slavonskih vinogorja koja potpisuju vinari Udruge “Graševina Croatica”.
Vrata sajma otvaraju se danas (petak) u 15 sati kada će učenik Ugostiteljsko–turističke škole Osijek Fabijan Hajba i njegov mentor Robertino Martinjak prezentirati aktivnosti škole i njihovog Regionalnog centra kompetentnosti.
Kulinarski show održat će se na glavnoj pozornici, a prvog dana WineOS-a predstavit će se chefovi Tomica Đukić i Igor Vlatković koji će nastupiti u 17.30 te u 19 sati. Drugog dana sajma, u 16, 17.30 te u 19 sati, kuhat će Saša Vojnović, Mateo Meković i Nebojša Rajković. Tijekom oba dana od 14 do 20 sati u izdvojenom prostoru u sklopu dvorane održavat će se vinske radionice.
Program WineOS-a:
PETAK, 28. SIJEČNJA: DVORANA GRADSKI VRT
14 – 20 h – VINSKE RADIONICE
15 h – POČETAK SAJMA
15.15 h – PREZENTACIJA AKTIVNOSTI RCK UGOSTITELJSKO-TURISTIČKE ŠKOLE OSIJEK
16 h – SVEČANO OTVORENJE
17.30 h – COOKING SHOW
19 h – COOKING SHOW
21 h – ZAVRŠETAK PRVOG SAJAMSKOG DANA
SUBOTA, 29. SIJEČNJA: DVORANA GRADSKI VRT
14 – 20 h – VINSKE RADIONICE
15 h – POČETAK DRUGOG SAJAMSKOG DANA
16 h – COOKING SHOW
17.30 h – COOKING SHOW
19 h – COOKING SHOW
21 h – ZAVRŠETAK SAJMA
U dvoranu će se moći ući samo uz predočenje važeće COVID-potvrde ili negativnog testa. Ulaznice će se prodavati na ulazu u dvoranu po cijeni od 100 kuna za jedan festivalski dan, isključivo uz plaćanje u gotovini. Posjetitelji će na ulazu također moći unajmiti festivalsku čašu uz polog od 30 kuna.
Svi koji nemaju COVID-potvrdu, a žele posjetiti WineOS, moći će obaviti testiranje u zdravstvenoj ordinaciji doktora Špiranovića, Stjepana Radića 54, po povlaštenoj cijeni od 50 kuna. Ordinacija će 28. siječnja raditi od 8 do 15, a 29. siječnja od 8 do 12 sati – ističu organizatori.
(www.icv.hr, tj)