FOTO Momčad Tomislava Steinbrücknera opravdala ulogu favorita: BSK s četiri pogotka uvjerljivo slavio na Vegeški

Nakon izvlačenja parova pretkola Hrvatskog nogometnog kupa, u taboru Virovitice bili su svjesni da su izvukli najjačeg mogućeg suparnika, ambicioznog drugoligaša BSK iz Bijelog Brda, nedaleko Osijeka, međutim, nisu izvjesili “bijelu zastavu”, već su željeli pokazati da imaju kvalitetan sastav koji gostima može parirati.

Od prve minute gosti iz Bijelog Brda pokazali su kontrolom lopte i igre da imaju kvalitetniji igrački kadar od domaćina. Igra se većim dijelom odvijala na domaćoj polovici terena, ali bez opasnijih udaraca na gol. U 10. i 11. minuti nogometaši u “narančasto – crnim” dresovima izveli su dva udarca iz kuta, ali bez veće opasnosti za gostujućeg čuvara mreže Iliju Đilasa.

a-133

U 19. minuti udarac iz kuta za goste, domaći čuvar mreže Krešimir Tomljanović odlazi u “prazno”, a Marko Dobrijević nesmetano glavom pogađa mrežu za 1:0. Četiri minute kasnije Tomljanović po drugi puta vadi loptu iz mreže. Ovog puta efikasan je bio Stjepan Šimičić. Do kraja prvog dijela nastavljena je otvorena igra s dominacijom gostujućih igrača, ali nije došlo do promjene rezultata.

Početkom drugog dijela malo su živnuli domaći igrači, ali i nije bio promjene rezultata. Najbliži zgoditku bio je Dorian Mikičić u 65. minuti. Nakon njegovog udarca s više od 20 metara lopta je završila nekoliko centimetara uz vratnicu Đilasovih vrata.

a-71

S druge strane iz slične pozicije u 72. minuti internacionalac Tali Nansel Selbol iz Nigerije pogodio je kut Tomljanovićevih vrata i povećao gostujuću prednost na 3:0. Konačni rezultat postavio je još jedan internacionalac u gostujućim redovima, Argentinac Jorge Ivan Bolano pogotkom u 84. minuti. Do kraja se igralo otvoreno s više gostujućih prilika, ali bez novih rezultatskih promjena. Svih 90 minuta za Bjelobrđane odradio je i Virovitičanin Karlo Majtanić.

-Za nas je ovo bio malo jači trening. Imali smo nekoliko problema u igračkoj postavi, ali smo znali iskoristi pogreške domaćih igrača, koji su nastavili igrati kompaktno bodreći jedan drugog. Mladu i perspektivnu domaću momčad predvodio je prošle sezone najbolji strijelac lige Nikola Suvajac – nakon utakmice izjavio nam je nekad kvalitetni veznjak Osijeka, a danas trener BSK Tomislav Steinbrückner.

a-136

-Naravno, nisam zadovoljan konačnim rezultatom, ali sam zadovoljan izvedbom i trkačkim dionicama mojih igrača. Ako ovako budemo odigrali u subotu u Svetom Martinu na Muri, možemo se nadati pozitivnom rezultatu – rezimirao je trener Virovitice Krešimir Crvenka.

VIROVITICA 0

BSK BIJELO BRDO 4 (2)

Virovitica. Nogometni teren Sportskog centra Vegeška. Gledatelja: 50

Suci: Marko Cestarić (Sisak); Emir Trklja (Petrinja), Tomislav Mioković (Sisak) i Igor Marić (Sisak). Delegat: Dalibor Kajnić (Požega). Kontrolor suđenja: Marin Mlinar (Zagreb).

Strijelci: 0:1 – Dobrijević (19′), 0:2 – Šimičić (23′), 0:3 – Selbol (74′) i 0:4 – Bolano (84′)

Virovitica: Tomljanović, Čičak, Marković (od. 75. Skupnjak), Mikičić (od 86. Matek), Suvajac, Duvnjak, Djevelekaj, Pelc (od 58. D. Špoljar), Horaček, L. Špoljar (od. 75. Prister) i Vinovrški. Trener: Krešimir Crvenka.

BSK Bijelo Brdo: Đilasi, Šimičić (od 70. Žutić), Gbane (od 73. Bošnjaković), Majtanić, Bolano, Čikvar (od 46. Selbol), L. Mihaljević, I. Mihaljević, Dobrijević, Periša (od 70. Kraljević) i Mišić (od 46. Bernobić). Trener: Tomislav Steinbrückner.

Žutih i crvenih kartona nije bilo.

Virovitica – BSK Bijelo Brdo 0:4
Najbolji u virovitičkim redovima: Matej Čičak

(www.icv.hr, mš, foto: M. Rođak)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content