Mladić (26) vozio automobil suprotnim smjerom s tablicama izrađenima od kartona, uz sve nema položen ni vozački ispit

Kada su u utorak, 29. lipnja, krenuli u redovnu ophodnju, policajci iz Orahovice nisu ni sanjali u kakvoj će se nevjerojatnoj situaciji naći. Naime, u Duzluku su uočili automobil koji se kreće kolnikom u suprotnom smjeru i s registracijskim pločicama izrađenima ni više ni manje nego od kartona, izvijestila je PU virovitičko-podravska.

Zaustavili su mladića koji je upravljao automobilom, a u kojemu se nalazio još jedan putnik. Vozač im je odbio dati osobnu iskaznicu ili drugi dokument kojim bi se utvrdio njegov identitet, već se predstavio kao 27-godišnjak s, ispostavit će se, drugim imenom. Osobnu iskaznicu nije imao uz sebe niti njegov suputnik.

– Zbog osnove sumnje u počinjenje kaznenog djela u 15.05 sati, utvrđivanja identiteta i vršenja očevida na osobnom automobilu te zbog sumnje na postojanje kaznenog djela, vozač automobila i putnik su privedeni u štićeni prostor PP Orahovice – izvijestila je PU virovitičko-podravska.

Po dolasku u policijsku postaju, vozač, zapravo 26-godišnjak, policiji je ipak dao valjanu osobnu iskaznicu, dok je identitet 30-godišnjeg putnika u automobilu utvrđen na osnovu provjere MUP-a. 

Nakon utvrđivanja identiteta vozača, utvrđeno je i kako ne posjeduje vozačku dozvolu, a automobil slavonsko-brodskih registarskih oznaka kojim je upravljao, odjavljen je 11. prosinca prošle godine. 

Protiv 26-godišnjaka, slijedi podnošenje kaznene prijave ODO Virovitica.

(www.icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content