KAUBOJI U FINALU! Norveška pala nakon povijesne drame, Musa zabio u posljednjim sekundama

Željko Musa zatresao je mrežu Norvežana četiri sekunde prije kraja četvrtog produžetka za 29:28 i uveo Hrvatsku u finale Europskog rukometnog prvenstva – piše vecernji.hr

Slomio je takav rasplet srca naših suparnika, koji su sanjali da će se upisati u povijest kao jedina reprezentacija koja je uz svih devet pobjeda stigla do zlata ne europskoj smotri. Istina, stopostotan učinak su ostvarili i Šveđani u Portugalu 1994. godine, međutim, tada se EP igrao u drugom formatu i do trona je bilo dovoljno sedam trijumfa. Bilo kako bilo, donosimo u nastavku kako su norveški portali doživjeli poraz svojih junaka.

Hrvatska muška rukometna reprezentacija plasirala se u finale Europskog prvenstva 29-28 (26-26, 23-23, 12-10) pobjedom protiv Norveške nakon dva produžetka u polufinalu u Stockholmu.

Prvo poluvrijeme odigrali smo kao iz snova. Primili smo samo deset pogodaka, obrana je potpuno zaustavila njihovu kontru, a nakon početnih nekoliko pogodaka zaustavljen je bio i Sagosen, po mnogima trenutačno najbolji svjetski rukometaš. Dobra vijest je da su Cindrić i Karačić igrali. Cindrić od početka, a Karačić je naknadno ušao i također odigrao prilično puno minuta. Duvnjak je opet bio sjajan kao prednji u obrani 5-1, a Marin Šego sjajan na vratima.

A posebno emotivan nakon susreta bio je Lino Červar koji je posebno zahvalio rukometašima.

– Jednostavno, u Italiji i ova sada je deseta. Mislio sam da ću se oprostiti bez medalje, ali igrači su rekli, to vama posvećujemo, oni su zaslužni. Igračima dajte čestitke – rekao je Červar za RTL nakon susreta.

(vecernji.hr, foto: ilustracija, M. Šolc)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content