U Glazbenoj školi Jan Vlašimsky koncert održali pijanist Danijel Detoni i saksofonist Goran Jurković

U koncertnoj dvorani Glazbene škole Jan Vlašimsky jučer (srijeda) održan je koncert Dua – pijanista Danijela Detonija i saksofonista Gorana Jurkovića. Znatiželjne ljubitelje spoja saksofona i glasovira ovaj fenomenalan duo počastio je sa jednosatnim koncertom na kojem su odsvirali kompozicije: Claude Debussy Rapsodija za orkestar i saksofon, obrada za klaviri saksofon lwan Roth, zatim, Béla Bartók Tri burleske op.8, André Jolivet Fantaisie – impromptu, Dubravko Detoni Eppur si mouve, za alt saksofon i klavir te na kraju skladbu u nekoliko stavaka skladatelja Dariusa Milhauda Scaramouche za alt saksofon i klavir; Vif, Modéré, Brazileria, Mouvment de Samba.

IMG 20191106 193614

Na poziv ravnatelja glazbene škole, Damira Mihaljevića, Goran Jurković rado je došao održati koncert u glazbenoj školi u kojoj je radio davne 2004. godine, koja mu je ostala u lijepom sjećanju.

– Svake godine naša glazbena škola organizira koncerte pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, kako bi educirala ne samo učenike naše škole već i roditelje te sve zainteresirane koji vole slušati dobru i kvalitetnu glazbu. Ovoga puta to je Duo – Goran Jurković i Danijel Detoni, radi se o saksofonisti i pijanisti svjetskoga glasa – rekao je zadovoljno ravnatelj D. Mihaljević te dodao kako ga raduje što publika uvijek primijeti rad ove dvojice uspješnih glazbenih umjetnika.
IMG 20191106 193556

Goran Jurković i Danijel Detoni suradnju su započeli uspješnim koncertom na Izlogu suvremenog zvuka u Zagrebu 2014. godine te u svom radu posebnu pažnju posvećuju originalnim kompozicijama za saksofon i klavir ne zanemarujući pritom ni glazbu minulih stoljeća. (www.icv.hr, lmh)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content