Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije u suradnji s Gastronomsko-edukacijskim centrom KLUB GASTRONOMADA iz Zagreba, a uz potporu Hrvatske turističke zajednice, organizira edukativnu gastro radionicu pod nazivom Savjetovanje OPG-a, restorana i drugih ugostiteljskih objekata s područja Virovitičko-podravske županije u razvoju receptura i načinu promocije vlastitih i lokalnih gastronomskih proizvoda i usluga te stvaranju gastro ikona regije.

Radionica će se održati s ciljem unaprjeđenja znanja kuhara, konobara, vlasnika i upravitelja ugostiteljskih objekata i objekata sa seosko-turističkom ponudom, nastavničkog kadra u strukovnim / ugostiteljskim školama, te nositeljima ostalih srodnih i s turizmom povezanih djelatnosti, s naglaskom na povećanje kvalitete ugostiteljske ponude i tradicionalnih vrijednosti. Predavači na radionici su članovi Udruge Gastronomadi, istaknuti gastronomi, kuhari i enolozi sa velikim iskustvom u praksi ugostiteljstva, turizma i gastronomskih trendova.

Radionica će se održati u četvrtak, 10. u Hotelu Kurija Janković (Kapela Dvor 22) s početkom u 09.00 sati, prema sljedećem rasporedu:

09.00 – 11.00 sati: PREDAVANJE 1
Principi pokretanja i razvoja OPG domaćinstava u službi agroturizma
Presjek stanja u Hrvatskoj i okružju
Potencijali i mogućnosti – globalno / lokalno
Case study: eno-gastro programi
Prisutni razrađuju vlastite zamišljene modele prema zadanim kriterijima u odnosu smještaj / vlastiti programi / umreženje u mikrolokacijske programe / marketing

11.00 – 11.30 sati: PAUZA

11.30 – 13.30 sati: PREDAVANJE 2
Izrada modela razvoja i uspješnosti OPG domaćinstava u službi agroturizma
Detektiranje kritičnih točaka
Stvaranje idealnog modela
Turistička praksa okružja i uključenje s postojećim kapacitetima i planovima

13.30 – 14.30 sati: PAUZA ZA RUČAK

14.30 – 17.00 sati: RADIONICA 1 ( pokazno-praktični rad )
Tradicija vs. mogućnosti – priprema tradicionalnih jela, osnove kuharskih tehnika
Postojeći kapaciteti znanja i tehničke pripremljenosti, provjera znanja
Kreativnost – mogućnost – isplativost razvoja ugostiteljske ponude na OPG-ima

Prijaviti se možete putem prijavnice koju trebate poslati na e-mail: [email protected] najkasnije do utorka, 08. studenog 2016.

(www.tzvpz.hr; foto: Arhiva)