Viro i Slavonija Županja certificirani prema IFS Food normi

Viro tvornica šećera i tvrtka za preradu žitarica Slavonija Županja, u vlasništvu Viro grupe, certificirale su svoje proizvodne procese prema IFS normi, potvrdivši najviše standarde kvalitete i sigurnosti u proizvodnji i isporuci proizvoda. IFS standardom u Viro tvornici šećera obuhvaćeni su proizvodnja i pakiranje bijelog kristalnog šećera u papirnate i polipropilenske vreće, proizvodnja tekućeg šećera, melase i briketiranog repinog rezanca. U tvrtki Slavonija Županja certificirana je proizvodnja mlinskih proizvoda.

IFS Food je međunarodno prihvaćeni standard Globalne inicijative za sigurnost hrane (Global Food Safety Initiative) usmjeren na kvalitetu i sigurnost hrane te kvalitetu proizvodnog procesa i maksimalnu transparentnost lanca isporuke. Standard obuhvaća sustav upravljanja kvalitetom i sigurnošću hrane, odgovornost višeg menadžmenta, upravljanje resursima, planiranje i proces proizvodnje, mjerenje, analize i uvođenje poboljšanja te obranu hrane.

„Viro grupa većinu proizvodnje izvozi u zemlje Europske unije, a uvođenjem IFS standarda našim stranim partnerima dali smo dodatnu potvrdu kvalitete i sigurnosti naših proizvoda te pokazali da možemo uspješno odgovoriti na sve zahtjeve stranih i domaćeg tržišta“, izjavio je Željko Zadro, predsjednik Uprave Vira.

IFS norma posljednja je u nizu potvrdi kvalitete i sigurnosti proizvoda Viro tvornice šećera. Prošle godine Viro je, kao prva velika tvrtka u Hrvatskoj, implementirao ISO 50001 sustav upravljanja energetskom učinkovitošću koji dopunjava i poboljšava procese upravljanja prema standardima sustava kvalitete, sigurnosti hrane te sustava zaštite okoliša – ISO 9001:2008, FSSC 22000:2010 i ISO 14001:2004. Uz to, Viro posjeduje certifikate za košer i halal, a kvalitetu proizvoda dodatno su potvrdili i potrošači te je Viro šećer dobitnik dvije zlatne medalje Qudal za najvišu razinu kvalitete šećera i BestBuy nagrade za najbolji omjer cijene i kvalitete. Slavonija Županja također je implementirala sustav upravljanja kvalitetom prema normi ISO 9001, integrirani sustav kontrole sigurnosti hrane HACCP te posjeduje košer certifikat.

(Viro tvornica šećera)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content