Županijski volonterski centar Bonum pokrenuo važan projekt za razvoj potencijala djece u Virovitici

U Virovitici je započeo projekt „Od talenata do stvaralaštva“, inicijativa koja ima za cilj otkriti i razviti talente djece te ih potaknuti da ih aktivno koriste u najranijoj dobi. Ugovor o sufinanciranju ovog značajnog projekta potpisan je krajem lipnja s Gradom Viroviticom, a provodit će se do kraja godine u suradnji s partnerima: Kulturnom udrugom KReativa, EDukativa, Aktiva – KREDA i Gradskom knjižnicom i čitaonicom Virovitica.

S obzirom na to da stvaralaštvo igra ključnu ulogu u razvoju samopouzdanja i osobnih kompetencija, cilj projekta je omogućiti djeci da prepoznaju i razvijaju svoje potencijale. Kroz kreativne i dramske radionice, djeca će imati priliku izražavati se, a volonteri će ih poticati na aktivno sudjelovanje.

– U ovom projektu želimo potaknuti djecu da se izražavaju kroz kreativnost i stvaralaštvo. Edukacije, mentorske radionice i rad s djecom pružit će priliku za prepoznavanje i razvoj njihovih talenata. Vjerujemo da će naš projekt doprinijeti jačanju lokalne zajednice i osnažiti djecu za buduće izazove – istaknula je Marina Bulat, predsjednica Županijskog volonterskog centra Bonum.

Projekt „Od talenata do stvaralaštva“ povezuje program otkrivanja talenata i poticanja cjelovitog razvoja djece, koji provodi udruga Put do uspjeha iz Zagreba. U okviru projekta, volonteri će biti ključni u radu s djecom, a pripremljeni materijali omogućit će svakom djetetu da upozna i izrazi svoje sposobnosti.

Županijski volonterski centar Bonum i njegovi partneri vjeruju da će ovim projektom osvijestiti važnost otkrivanja i razvoja potencijala svakog djeteta u lokalnoj zajednici, a educirani volonteri pomoći će djeci da prepoznaju i razvijaju svoje sposobnosti te stvore dobre temelje za daljnji razvoj.

(icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content