Započela provedba projekta kojem je cilj omogućiti unaprjeđenje sustava socijalne skrbi i veću dostupnost socijalnih usluga na području VPŽ

Virovitičko-podravska županija započela je provedbu projekta “Socijalni plan Virovitičko-podravske županije za razdoblje 2024.-2026.”, kodni broj: SF.3.4.08.01.0005, financiranog iz Europskog socijalnog fonda plus u okviru Programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027.

Riječ je o projektu koji za cilj ima omogućiti unaprjeđenje sustava socijalne skrbi i veću dostupnost socijalnih usluga na području VPŽ, a ukupna vrijednost mu je 55.997,80 eura, od čega je 95% bespovratnih sredstava.

Nositelj izrade socijalnog plana Virovitičko-podravske županije je Savjet za socijalnu skrb koji predlaže socijalni plan Županijskoj skupštini. Jedna od glavnih aktivnosti u Projektu je izrada Socijalnog plana te održavanje sjednica i edukacija članova Savjet za socijalnu skrb.

Tim povodom, uz predsjedavanje pročelnice za zdravstvo, branitelje i socijalnu skrb, Melite Sirovice, održana je sjednica članova Savjeta za socijalnu skrb Virovitičko-podravske županije, a glavna tema sjednice bila je izrada Socijalnog plana Virovitičko-podravske županije za razdoblje 2024.-2026. koji će obuhvatiti stručnu i kvalitetnu analizu postojećeg stanja kao i prijedloge u cilju planiranja i razvoja mreža socijalnih usluga na području Županije.

Proces izrade socijalnog plana Virovitičko-podravske županije će obuhvaćati analizu kapaciteta, dostupnost pružatelja socijalnih usluga, analizu potreba i specifične ciljeve razvoja institucionalnih i izvaninstitucionalnih socijalnih usluga, s posebnim naglaskom na usluge za skupine u većem riziku od socijalne isključenosti. Na ovoj sjednici prezentirane su prikupljeni podaci sukladno Pravilniku o jedinstvenoj metodologiji za procjenu potreba.

(www.vpz.hr, foto: Kristijan Toplak)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content