Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih donijelo je prvu Odluku o financiranju 26 projekata ukupne vrijednosti 51 milijun eura, od čega bespovratna sredstva iznose 36,2 milijuna eura, u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama – faza VII., piše Gradonačelnik.hr

Među 26 odluka, 20 se odnosi na gradove. Pa je tako Osijeku za pomoćnike u nastavi u 21 školi gotovo bespovratnih 3 milijuna eura, Slavonskom Brodu za 10 škola bespovratnih gotovo 2,3 milijuna eura, Puli je 2,3 milijuna odobreno za pomoćnike u nastavi u 11 škola, a Sisku za devet škola 1,7 milijuna. Karlovcu je za 11 škola odobreno bespovratnih 1,5 milijuna eura, Požegi za četiri škole također 1,5 milijuna te isto toliko Šibeniku za pomoćnike u nastavi u 9 škola. Dubrovnik je za za sedam škola ostvario 1,3 milijuna eura, a isti iznos ostvario je i Rovinj. 

Virovitici je za pomoćnike u tri škole odobren 1,1 milijun eura bespovratnih sredstava, Vukovaru gotovo 1,1 milijun eura za sedam škola, Zaprešiću za isti broj škola 920 tisuća eura, Gospiću je za dvije škole odobreno 682 tisuće eura, Pazinu za jednu školu 560 tisuća, Umagu za dvije škole 558 tisuća, Labinu za tri škole 510 tisuća eura, Opatiji za pomoćnike u jednoj školi 289,3 tisuće eura. Nadalje, Crikvenici je odobreno 310 tisuća eura za dvije škole, Čazmi za jednu školu 175 tisuća eura, a Grubišnom Polju za pomoćnike u nastavi u jednoj školi odobreno je bespovratnih 173,2 tisuće eura. Odluka o financiranju u svim gradovima i županijama dostupna je na poveznici.

(gradonacelnik.hr, L.K.)