„Veliko srce za mala srca“: Kreativnim radovima vrtićarci nastojali izmamiti osmijeh na lice malim pacijentima Dječjeg odjela OB Virovitica

Društvo “Naša djeca” Virovitica i ove godine, već tradicionalno, obilježava dječji tjedan u razdoblju od 7. do 13. listopada. Moto ovogodišnjeg dječjeg tjedna jest “Ljubav djeci prije svega”, a danas (četvrtak) je održana i prigodna radionica za vrtićku djecu u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica.

– Društvo “Naša djeca” Virovitica više od 27 godina obilježava dječji tjedan, nastojeći skrenuti pažnju na dječja prava kroz aktivnosti koje provodimo s najmlađima. Obilježavanje smo započeli posjetom Gradskoj upravi i gradonačelniku Ivici Kirinu, a danas imamo zajedničku radionicu „Veliko srce za mala srca“. Djeca svojim radovima oslikavaju jedan veliki plakat koji ćemo potom proslijediti na Dječji odjel OB Virovitica, sa željom da svoj djeci olakšamo boravak u bolnici – objašnjava nam predsjednica Društva Željka Barić.

DSC00912-Custom

Čitajući im priču o vuku koji je htio biti druge boje, tajnica Društva Ruža Vedrinski ugodnim je glasom uvela skupinu „Kućice“ iz DV Cvrčak te polaznike radionica GKIČ Virovitica u ovu kreativnu radionicu, a nakon nekoliko kratkih uputa mališani su se „bacili“ na posao. Jedna od njih je i djevojčica Dora, polaznica radionica GKIČ Virovitica.

– Volim ići na radionice jer se ovdje družim sa svojim prijateljima – bojimo, crtamo, lijepimo i režemo, a najviše se igramo! – otkrila nam je ova četverogodišnjakinja.

20241010 093851 Custom

Iako su još mali, djeca shvaćaju za koga crtaju jer je većina “imala priliku“ boraviti na Dječjem odjelu ili poznaju nekoga tko jest. Dovoljno su spretni i spremni pomoći, a najviše uživaju u činjenici da će svoj rad proslijediti drugoj djeci, prenosi nam predsjednica društva „Naša djeca“ Virovitica.

Ovogodišnje obilježavanje dječjeg tjedna završava subotnjom „maštaonicom“, odnosno Lego radionicom ispred Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica s početkom u 10 sati. Iz Društva pozivaju svu zainteresiranu djecu i roditelje na zajedničko druženje te kreativno provođenje slobodnog vremena, istovremeno potičući dječju samostalnost.

(icv.hr, dj, foto: D. Jagarinec, ustupljena fotografija)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content