VEČER SLAVLJENJA Matej Galić i Yeshua duhovnim koncertom oduševili prepunu Župnu crkvu Našašća svetog Križa u Orahovici

U Župnoj crkvi Našašća svetog Križa u Orahovici, u organizaciji Župe, Grada i Turističke zajednice grada Orahovice u petak, 11. listopada održana je “Večer slavljenja” koju će mnogi pamtiti kao i svaku izgovorenu riječ i otpjevanu pjesmu Mateja Galića i grupe Yeshua koji su poznati po svojim inspirativnim izvođenjima.

Uz koncert, Matej je iznio svoje svjedočanstvo kako se zbližio s Bogom i kolika je snaga vjere i zajedništva.

-S dvadeset godina probao sam sve lake droge, bio sam sportski tip, a moje društvo je bilo isprazno, bile su to isprazne priče, ne želim nikoga od njih vrijeđati, želim da oni ovo pogledaju, ali to je zaista bilo gubljenje vremena na zemlji. Tražio sam ljubav na krivim mjestima. S crkvom sam imao loša iskustva, kao ministrant sam napustio crkvu, ali sam se vratio kad sam se morao krizmati. Kada sam primio krizmu, dar Duha svetoga, dobio sam mobitel na dar, to je bila moja krizma, ja se samo toga sjećam. Biskupove ruke su položene na moju glavu, ali u meni se nije dogodilo ništa, a toliko toga mi je dano – pričao je Matej.

Uz puno emocija Orahovčanima je prenio kako ga je dodirnuo Bog.

-Rekao sam Bogu da želim upisati fakultet, pun straha, ali želim upisati. S dvadeset godina sam zavapio: Bože ako ti doista postojiš ja ću svaki dan moliti deset Oče naša za upis na faks. Taj “Oče naš” sam molio iz svega srca i to se Ocu svidjelo. Počeo sam moliti i vidio sam svoje grijehe i u molitvi mi je netko došao, vjerujem da je to bio Isus i bio je. On mi je rekao da kažem dvije zapovijedi ljubavi, a ja ih nisam znao, ali sam ih počeo izgovarati: “Ljubi bližnjega kao samoga sebe” i onda sam shvatio da mrzim iz dna duše rođenog brata koji dijeli sobu samnom. Počeo sam plakati, bio sam jadan, usamljen, ali sam Isusa držao za ruku, a On mi je rekao blagim glasom “pokaj se”. Ja sam zaspao u suzama i pokajao se –nastavio je Matej.

Rekao je potom kako su svi nakon toga mislili da je “pukao” jer je pjevao “Glori, Glori Aleluja”.

-Roditelji su rekli vodi ga psihijatru, mislili su da sam iz depresije pukao, a ja sam upoznao Boga. Počeo sam ići na misu. Susreo sam živog Boga, ništa nisam znao o teologiji, osjetio sam silnu ljubav koja se izlijeva iz Svetohraništa. Molitva “Oče naš” promijenila mi je život. Na početku obraćenja pričao sam samo o Isusu, neprestano sam pričao jer sam znao da je tu samnom. Svako svjedočanstvo je vaše oružje da širite Božju riječ i da dođete do neba i zato doista valja svjedočiti – rekao je Galić.

Pozvao je zatim prepunu orahovačku župnu crkvu da ustane i da zajedno s njim zapjeva “Velik si”, “On je moj Bog”, “Neka vatra siše”, “Naš Bog je velik” i mnoge druge duhovne pjesme koje su svi jednoglasno i zdušno pjevali s rukama u zraku.

-Bila je ovo doista inspirativna večer, večer puna vjere i buđenja onog unutrašnjeg duhovnog bogatstva u čovjeku. Dojmilo me se Matejevo svjedočanstvo za koje sam sigurna da je u svima učvrstilo vjeru u Boga i pronašlo Isusa u svakome. Uz sve to, predivne pjesme i izvedbe Mateja i njegove grupe, večer koju će sigurno svatko tko je bio dugo pamtiti – rekla je oduševljena posjetiteljica Renata iz Orahovice.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content