Udruga invalida rada i ostalih OSI Virovitica prigodnim štandom i druženjem obilježila Međunarodni dan starijih osoba

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, Udruga invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom Virovitica organizirala je ispred Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica predstavljanje aktivnosti udruge i druženje s građanima na otvorenom štandu.

Cilj druženja bio je informiranje građana o programima i projektima koje provodi ova udruga, a namijenjeni su starijim osobama te podizanje društvene svijesti o pravima i potrebama ranjive skupine društva.

– Starije osobe se svakodnevno susreću s izazovima u ostvarivanju svojih prava i uvjeta života. Udio osoba starijih od 65 godina u ukupnom stanovništvu povećava se zbog čega se uočava i sve veći raskorak između potreba starijih osoba i mogućnosti njihova zadovoljenja – kažu iz Udruge.

Udruga invalida rada i ostalih OSI Virovitica trenutno provodi dva programa podrške i tako doprinosi skrbi o starim i nemoćnim osobama na području Virovitičko-podravske županije. Jedan od njihovih ciljeva je osobama treće životne dobi omogućiti dostojanstvenu starost i ostanak u vlastitim domovima.

(www.icv.hr, Udruga invalida rada i ostalih OSI Virovitica)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content