Udruga AUM iz Slatine tijekom rujna i listopada održala brojne sportske i mindfulness aktivnosti za djecu osnovnoškolskog i predškolskog uzrasta

Udruga AUM iz Slatine održala je tijekom rujna i listopada brojne sportske i mindfulness aktivnosti u sklopu projekta pod nazivom „Mini trening za zdravi rast“.

U projektnim aktivnostima sudjelovala su brojna djeca osnovnoškolskog i predškolskog uzrasta kroz mnoštvo atletskih igara, igara s loptom i raznim rekvizitima, skokovima u dalj, pjevanje, plesanje i vježbanje u ritmu glazbe.

Osim u rekreativnim aktivnostima djeca su sudjelovala i u Relax Kids programu usredotočene svjesnosti, vježbama disanja i opuštanja, bojanju i crtanju različitih fizičkih vježbi.

Prilikom prakticiranja vježbi u paru dobili su detaljne upute za pravilno izvođenje vježbi kako bi mogli kod kuće svojim sestrama, braći i prijateljima pokazati izvođenje naučene vježbe, s njima vježbati i kvalitetno provesti slobodno vrijeme daleko od mobilnih telefona i ekrana kojima su okruženi.

Fizičke aktivnosti i briga o mentalnom zdravlju od najranije dobi preduvjet su za zdravi rast i razvoj, što je i cilj ovog projekta.

U sklopu navedenog projekta, pod pokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije, održane su četiri radionice povodom obilježavanja Međunarodnog dana mira te Dječjeg tjedna.

(www.icv.hr, Udruga AUM)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content