Učenici Osnovne škole “Ivan Goran Kovačić” iz Zdenaca raznim aktivnostima obilježili Dane kruha

Dani kruha, dani zahvalnosti za plodove zemlje u Osnovnoj školi ”Ivan Goran Kovačić” u Zdencima i ove godine su tradicionalno obilježeni tijekom nekoliko dana.

Kako kažu iz škole ovo je za njih središnja manifestacija prvog polugodišta. Ravnateljica škole Ivana Pavelić naglasila je kako je listopad mjesec kada obilježavamo Dan kruha i Svjetski dan hrane.

-To je nešto što je važno razvijati od najranije dobi, tako da smo i od vrtićke skupine pa do osmog razreda mnoge aktivnosti tijekom listopada usmjerili prema tom cilju. Djeca posebno uživaju u svim istraživačkim aktivnostima u kojima imaju mogućnost aktivnog sudjelovanja, a upravo takve istraživačke aktivnosti najviše utječu na mnogostruka područja djetetovog razvoja – taktilne osjetljivosti, razvoja fine motorike, spoznajnog razvoja – kaže Pavelić te ističe kako je i ove godine u zdenačkoj školi svaki razred, kao i obje područne škole, na svoj način obilježio Dane kruha, ovisno o dobi i interesima djece, raznolikim i izazovnim aktivnostima.

-Djeca su istraživala kukuruz, zob, ječam i razne vrste brašna, a posebno su ih se dojmile sjemenke. Našli su se u ulozi malih pekara i naučili što je sve potrebno za izradu kruha kojeg svakog dana susreću na svom jelovniku. Nakon izrade tijesta, spretno su izrađivali svoje kreativne pekarske proizvode – nastavlja Pavelić.

Ističe kako je velika pozornost posvećena i postavljanju stola na kojemu su bili izloženi i blagodati krušnih proizvoda, a na satu Hrvatskog jezika učenici su učili poslovice o kruhu, radili igrokaze.

-Svakako, u proslavi ovih dana, posebno zahvaljujemo ljudima koji rade na svim razinama proizvodnje kruha od ratara, mlinara do pekara jer imamo zaista na čemu zahvaliti – zaključila je ravnateljica Ivana Pavelić.

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content