U Suhopolju održana tradicionalna smotra folklora “Golubica bijela”: Predstavilo se pet kulturno-umjetničkih društava

Kulturno umjetnička udruga Suhopolje, u suradnji s Općinom Suhopolje, jučer je u povodu blagdana Svete Terezije Avilske održala tradicionalnu, 13. po redu smotru folklora pod nazivom “Golubica bijela”.

Događaj je započeo svečanim mimohodom sudionika od Osnovne škole u Suhopolju do suhopoljske crkve gdje ih je dočekao župnik Ljubiša Krmar koji je nakon toga obavio blagoslov i služio svetu misu. Nakon toga uslijedio je i program u kojem se na pozornici Hrvatskog doma u Suhopolju predstavilo pet kulturno-umjetničkih društava.

Smotru su otvorili domaćini, dječja skupina KUU Suhopolje koja je izvela tradicionalne dječje pjesme i igre, za što su dobili gromoglasan pljesak. Nakon njih izišli su i njihovi stariji kolege iz KUD-a “Lipa” Nova Bukovica, KUD-a “Jasen” Šaptinovci, KUD-a “Đeram” Viljevo i KUD-a “Dika” iz Slatine.

Ovaj vrijedan kulturno-umjetnički doživljaj i ovog je puta ispunio svoja očekivanja što se tiče odaziva i kvalitetne izvedbe tradicionalnih pjesama i plesova iz Hrvatske, ali i što se tiče odaziva mnogobrojne publike koja je mogla uživati u odličnom programu.

Među posjetiteljima je, uz župnika Ljubišu Krmara, bio i načelnik općine Suhopolje Goran Doležal koji je uz pozdravnu riječ i otvorio ovaj hvale vrijedan kulturno-umjetnički događaj. 

(www.icv.hr, bs)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content