U Osnovnoj školi „Davorin Trstenjak“ Čađavica započeo ciklus predavanja o Domovinskom ratu u sklopu projekta „Domovina i ja“

U povodu obilježavanja dana ustroja 2. bojne 132. brigade HV Orahovica, Udruga hrvatskih veterana Domovinskog rata 2. bojne 132. brigade organizirala je ciklus predavanja s temama iz Domovinskog rata za učenike, u sklopu projekta „Domovina i ja“. U petak, 4. listopada, održano je prvo predavanje vezano uz početak Domovinskog rata na prostoru Našica, Orahovice i Slatine, odnosno predaju tadašnjih kasarni JNA u ruke Hrvatske vojske na području Slatine i Našica pod nazivom „Garnizon Našice i predaja slatinske vojarne“.

Dopredsjednik Udruge, Goran Sokol, istaknuo je kako je predavanje održano uz potporu članova Časničkog zbora 136. brigade HV Slatina te dodao:
„Tematika predavanja je silovitost Domovinskog rata. Počinjemo sa Zborom narodne garde, policijom u Domovinskom ratu, Narodnom zaštitom, formiranjem gardijskih brigada, odnosno pričuvnih snaga Hrvatske vojske tijekom Domovinskog rata.
Mi povezujemo teme s područjem u kojem djeca žive s najbližim područjima, odnosno to komponiramo s događajima u cijeloj Hrvatskoj.
Nadolazeći datumi vezani su uz sjećanje na pad Vukovara, što je posebna tema koju posebno obrađujemo te imamo predavanja posvećena samo tome.“

Planirana su predavanja u osnovnoj školi u Čađavici, srednjoj školi u Našicama te u školama u Mikleušu i Slatini.

(icv.hr, mk, Foto: M. Kocijan)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content