U Dugom Selu Lukačkom pjesmom i plesom na 2. smotri folklora “Slavonija u srcu Dugog Sela” započelo obilježavanje Dana općine Lukač

Obilježavanje Dana Općine Lukač započelo je danas (subota) drugom smotrom folklora pod nazivom “Slavonija u srcu Dugog Sela”, a u organizaciji Kulturno-umjetničkog društva „Dugo Selo“ iz Dugog Sela Lukačkog uz pokroviteljstvo Općine Lukač.

Na smotri folklora, uz sudionike i brojne posjetitelje, nazočio je i načelnik Općine Lukač Đuro Bukvić, njegov zamjenik Josip Kučan te župnik Župe svetog Luke Evanđeliste velečasni Mario Mesić.

Smotru folklora otvorio je načelnik Općine Lukač Đuro Bukvić.

-Drago mi je što upravo ovom smotrom folklora započelo obilježavanje Dana općine Lukač. Nadam se da će gostujuća društva iz susjednih općina i grada Virovitice uspješno prezentirati kulturnu ljepotu Slavonije – između ostalog tom prigodom je rekao načelnik Bukvić.

Prvo su nastupile sve sekcije KUD-a “Dugo Selo“, a nakon njih na pozornicu je nastupila Demokratska zajednice Mađara Hrvatske – Udruga Novi Gradac. Zatim je slijedila Kulturno zavičajna udruga za očuvanje tradicijskih vrijednosti i kvalitete života “Radost” iz Vukosavljevice te Udruga “Škrinja Bušetine”. S nekoliko pjesama. Smotru folklora zaključili su članovi KUD-a „Virovitica“.

Svim sudionicima uručene su prigodne zahvalnice i pokloni, a zahvalnica je uručena i načelniku Općine Lukač Đuri Bukviću.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content