Treći projektni dan “Orijentacijsko hodanje” Učeničkog doma Virovitica postao je međunarodan

U utorak 8. listopada održan je 3. projektni dan “Orijentacijsko hodanje” u organizaciji Učeničkog doma Virovitica, a postao je i međunarodni projekt jer je ekipa Učeničkog doma Virovitica ove godine ugostila učenike i voditeljicu iz slovenskog Dijaškog doma Drava Maribor.

Projekt je ove godine realiziran na izletištu Križnica uz neizostavni posjet Centru za posjetitelje Križnica.

– Tradicionalno mjesto održavanja ovog okupljanja su Virovitički ribnjaci, no zbog njihove rekonstrukcije bili smo primorani pronaći novu lokaciju koja je oduševila sve okupljene.
U sklopu projektnog dana okupili smo 10 ekipa koje se sastoje od tri učenika i jednog voditelja – odgajatelja. Uz ekipu našeg Doma kao doma domaćina, te ekipu slovenskog doma, sudjelovale su ekipe četiriju zagrebačkih domova (Učenički dom Novi Zagreb, Učenički dom Dora Pejačević, Učenički dom Franje Bučara i Učenički dom Maksimir), Doma učenika srednjih škola Bjelovar, Učeničkog doma Varaždin i Učeničkog doma Graditeljske škole Čakovec te još jedna “ekipa iznenađenja” sastavljena od učenika iz različitih domova- istaknuli su iz Učeničkog doma Virovitica.

Ekipe su, prema uputama organizatora, sastavljene od učenika koji inače nisu uključeni u sportske aktivnosti u domu, a kroz aktivni boravak u prirodi za njih je osmišljen niz motoričkih i intelektualnih aktivnosti.

– Treba spomenuti da su područja održavanja aktivnosti uvijek bez mrežnog signala, tako da su učenici usmjereni jedni na druge što pridonosi ostvarenju cilja projekta, a to je utjecaj na tjelesni, intelektualni i socijalni razvoj sudionika. Iako su se sve aktivnosti bodovale s obzirom na vrijeme i točnost izvedbe, cijeli događaj ipak nije bio natjecateljskog karaktera u smislu nagrađivanja najuspješnijih, već su svim sudionicima dodijeljene zahvalnice za sudjelovanje te prigodan dar Učeničkog doma Virovitica. U ovoj vrlo zahtjevnoj i izazovnoj organizaciji i realizaciji 3. Projektnog dana nije sudjelovao samo imenovani projektni tim, već svi djelatnici Doma, svatko u svom području, na čelu s ravnateljicom Martinom Tišljar. Veliki doprinos dali su i naši učenici volonteri koji su s velikim veseljem dočekivali goste, bodrili ih u aktivnostima na kojima su bili angažirani kao voditelji/suci te ih animirali u slobodno vrijeme. Organizacija i realizacija 3. Projektnog dana “Orijentacijsko hodanje” rezultat je timskog rada učenika i svih djelatnika Doma, a osmjesi i zadovoljstvo sudionika sugeriraju da je projektni dan ispunio svoj cilj- zaključili su iz Učeničkog doma Virovitica.

(www.icv.hr, Učenički dom Virovitica)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content