Tradicionalne “Zagorske jeseni” i ove godine u Josipovo privukle velik broj posjetitelja: Predstavilo se sedam folklornih skupina

Udruga žena Josipovo po sedmi put iskazala se u organizaciji tradicionalne manifestacije “Zagorske jeseni”.

Ovogodišnje “Zagorske jeseni” održane su jučer (nedjelja), a započele su okupljanjem sudionika u 14 sati, nastavljene mimohodom kroz Josipovo, a u 16:30 sati započeo je glavni dio manifestacije, svečano otvaranje i nastupi folklornih skupina.

Nakon najave folklornih skupina i zahvale slatinskim “Vretencima” za sudjelovanje sa svojim štandom od strane voditeljice Marijane Bajt, sve nazočne, među kojima su bili i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, predsjednik Županijske skupštine VPŽ Dinko Begović, načelnik općine Sopje Berislav Androš i zamjenik predsjednika Općinskog vijeća Općine Sopje Ivica Marić, pozdravila je i dobrodošlicu u Josipovo zaželjela predsjednica Udruge žena Josipovo Marija Čupar.

Nazočnima se potom obratio i načelnik općine Sopje Berislav Androš izrazivši zadovoljstvo brojem okupljenih sudionika.

– Prvo bih se želio zahvaliti Udruzi žena Josipovo i predsjednici Mariji na organizaciji i gostoprimstvu. U ime Općine Sopje i svoje osobno zahvaljujem svima na dolasku i želim vam dobrodošlicu na sedme po redu “Zagorske jeseni” ovdje u Josipovu. Drago mi je što ova manifestacija svake godine broji sve veći broj sudionika i folklornih skupina. Zahvaljujem vam se na organizaciji, a mi kao Općina ćemo podupirati rad vaše udruge kao što je to bilo i prijašnjih godina. Nadam se da ćemo putem natječaja prekogranične suradnje Interreg za sljedeće “Zagorske jeseni” dobiti još veća sredstva da ova manifestacija raste, kako bismo mogli dovesti još više folklornih skupina i podići je na višu razinu. Čestitam vam na svemu, želim vam ugodno druženje i neka ovaj dan protekne u prijateljstvu, glazbi i plesu – rekao je načelnik Androš.

Sedme “Zagorske jeseni” službeno je otvorio virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

– Drago mi je da vas sve ovdje okupljene mogu pozdraviti u ime Virovitičko-podravske županije, ali i kao kum zastave vaše udruge. Sedam godina nije malo u organizaciji ovakve manifestacije i čestitam vam na tome, jer se svake godine vidi napredak, svake godine je sve više ljudi i sve je bolje. Hvala vam na čuvanju kulturne baštine i tradicije, običaja ovog i kraja iz kojeg su vaši preci došli. Lijepo je vidjeti da ste Zagorje doveli u našu Slavoniju i to je jedan lijepi primjer druženja i pokazatelj da se zajedničkim snagama i trudom može napraviti puno, da se može čuvati zajedništvo, tradicija i kulturna baština. Drago mi je što sam ovdje s vama i želim vam da se svi danas dobro provedete, želim vam još puno “Zagorskih jeseni” ovdje u Josipovu u budućnosti – rekao je župan Andrović i proglasio ovogodišnju manifestaciju otvorenom.

Nakon službenog otvaranja krenuli su nastupi folkloraša, a na bini pod velikim šatorom, uz Udrugu žena Josipovo, nastupili su redom: HKUD “Biser Slavonije” Beničanci, KUD “Podravka” Starogradački Marof, KUD “Jasen” Šaptinovci, Zavičajni klub Zagoraca “Zagorec” iz Josipovca, KUD “Slavonac” Podravska Moslavina i KUD “Podravac” Sopje.

Kao i prijašnjih godina, a tako i ove, organizatori su se pobrinuli da nitko ne ostane gladan pripremivši čobanac u dva velika kotla koji je besplatno podijeljen posjetiteljima. Uz čobanac, posjetitelji su mogli kušati i neizostavnu veliku tortu koju je napravila članica Udruge žena Josipovo Snježana Mrzljak te ukusne lepinje.

Sedme “Zagorske jeseni” u Josipovu, održane uz pokroviteljstvo Općine Sopje te potporu brojnih donatora, završile su koncertom Tamburaškog sastava “Jedini”.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content