Saša Jeftinić srebrni na nacionalnom prvenstvu u XC MTB maratonu

Protekle nedjelje održano je nacionalno prvenstvo u XC MTB maratonu. Utrka se održavala nedaleko od Pakoštana u mjestu Vrana gdje je smješteno istoimeno jezero- Vransko jezero, kraj kojeg se protezala kružna staza.

Nastupilo je približno sto natjecatelja iz cijele Hrvatske raspoređenih u više kategorija. Saša Jeftinić, inače iz Daruvara, koji od ove godine vozi za biciklistički klub iz Našica, vozio je 72 kilometra i 1500 metara vertikalne razlike po izrazito zahtjevnom kamenitom terenu. Nakon svega 3 sata i 17 minuta Saša je u cilj došao drugi te time sa sobom kući ponio srebro i titulu viceprvaka Hrvatske u svojoj dobnoj kategoriji (muškarci 30-40 godina ).

Uz veliki uspjeh na državnom natjecanju, Saša je tijekom ove godine upisao preko 20 različitih utrka te čak 13 pobjedničkih podija. Ove godine obranio je prošlogodišnju titulu Elite prvaka Slavonske brdsko biciklističke lige i to prije njenog završetka.

Osim u Hrvatskoj, Saša je ove godine nastupio i zabilježio uspjehe na međunarodnom etapno-timskom MTB maratonu Wild Bear u Srbiji, na području nacionalnog parka Tara. Saša je nastupao s timskim kolegom iz Našica. Njih dvojica su vozili maraton svakoga dana te u 3 dana prešli preko 157 kilometara i čak 4500 metara vertikalne razlike. Zbroj svih etapa oni su prošli za samo 8 sati i 5 minuta, a u dvije od tri etape bili su najbrži tim iz Hrvatske.

(www.icv.hr, eb)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content