Publika u virovitičkoj knjižnici uživala u stihovima pjesnika umirovljenika na ovogodišnjoj poetsko glazbenoj večeri – “Vatromet stihova”

Njihov je stih, onako – životan, njihova je poezija iskrena. Za njih se ne može reći da imaju “puno životnog iskustva”, jer oni sami su – životno iskustvo. Njihova strofa se sjeti bivšeg muža i škripavih koljena, osjećaja, ali i zaljubljenog pogleda. Bilo je tu i erotike, duhovnih i domoljubnih stihova, a prisjetili su se i mirovine. Sve to je maestralno, voditeljski, “dirigirao” Trpimir Markotić, dok je Berislav Majstor neke pjesme – odsvirao i otpjevao. Da, baš i kako je naslov događaja rekao bila je ovo večer uz “Vatromet stihova”.

U Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici, povodom Međunarodnog dana starijih osoba. Bila je to poetsko-glazbena večer stih+stih=zbirka, a organizaciju je potpisala Matica umirovljeničkih udruga Virovitičko-podravske županije. Uskoro, svi ti stihovi, bit će “ukoričeni”, a u prosincu se očekuje da će knjiga pjesama, koja će izaći uz potporu Virovitičko-podravske županije i Grada Virovitice, ugledati svjetlo dana.

Ovaj događaj, svojim dolaskom, podržali su: Vlasta Honjek Golinac, zamjenica gradonačelnika Virovitice, županijski pročelnici, Jasna Abramović, pročelnica Službe za poslove župana i opće poslove te Ivan Horvat, pročelnik Službe za pravne poslove i lokalnu samoupravu, Antun Han, predsjednik Matice umirovljeničkih udruga VPŽ, a sve je njih na startu pozdravila Nela Krznarić iz Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica.

Svoje pjesme, predstavili su: Neda Bančić, Jadranka Biondić, Đurđica Bistrović, Ružica Cerjan, Barica Dokić, Marica Erhatić, Željka Grahovac, Jadranka Grbac, Ivanka Grivić, Antoni Toni Juran, Milan Krizmanić, Julijana Miš, Ljubica Njegić, Ivanka Poslek, Tamara (Ana) Prelog, Borislav Radanović, Jadranka Smiljanec, Bernarda Smiljanić, Jasmina Stanimirović, Antonija Šerer, Željka Špoljarić i Zvonko Ternjej.

(www.vpz.hr, foto: Kristijan Toplak)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content