Proslava Dana Mjesnog odbora Cabuna: Svečano otvorene novouređene prostorije mjesnog doma

Povodom Dana Mjesnog odbora Cabuna, u Mjesnom domu ovog naselja u općini Suhopolje upriličeno je otvorenje novouređenih prostorija Mjesnog doma.

Adaptacija koja je uključivala sanaciju cjelokupne unutrašnjosti, obuhvatila je sanaciju velike sale, sanaciju sanitarnih čvorova, obnovu i opremanje kuhinje te ugradnju novog sustava grijanja. Nositelj ovog projekta, pod nazivom “Adaptacija i unutarnje uređenje mjesnog doma u Cabuni” bila je Općina Suhopolje, a isti je sufinanciran u okviru Programa za poboljšanje infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 325.000 kuna, odnosno 43.134,91 eura, dok je ukupna vrijednost projekta iznosila 1.534.585 kuna, odnosno 203.674,43 eura.

Najveća je to investicija na spomenutom objektu koji je više od 20 godina bio izvan funkcije, a dosadašnja obnovljena “mala” sala, kapaciteta 60 mjesta, bila je nedostatna za potrebe stanovnika iz Cabune, ali i šire.

Uz mnogobrojne stanovnike mjesta Cabuna, koji su mogli vidjeti i uživati u novouređenom domu, otvorenju su svojim dolaskom uveličali mnogobrojni gosti među kojima je i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, zamjenik župana Marijo Klement, gradonačelnik grada Virovitice Ivica Kirin, načelnik općine Suhopolje Goran Doležal, predsjednik Općinskog vijeća Općine Suhopolje Marijan Brlek, mnogobrojni vijećnici, predstavnici izvođača i ostalih ustanova i tvrtki s područja općine Suhopolje. Svim nazočnima dobrodošlicu je zaželio predsjednik Mjesnog odbora Cabuna Dražen Vanjhal.

Novoobnovljene prostorije blagoslovio je župnik Župe Kraljice svete Krunice, vlč. Dario Šimić, a prije samog otvorenja, izaslanstvo je položilo vijenac i zapalilo svijeće kod spomenika poginulom hrvatskom redarstveniku Damiru Babuku.

Proslava Dana župe nastavljena je u ponedjeljak svečanim misnim slavljem, a Dan Mjesnog odbora zaključit će se u nedjelju, 13. listopada velikom kirvajskom zabavom u velikoj sali Mjesnog doma u Cabuni, gdje će posjetitelje od 20:00 sati zabavljati Dubravko Biondić Duba.

(Općina Suhopolje)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content