Projekt obnove Dvorca Pejačević i Gradskog parka ispunio sve zadane ciljeve

Iz Središnje agencije za financiranje i ugovaranje projekata i programa EU danas je u Grad Viroviticu stigla suglasnost sa Izvješćem nakon pet godina provedbe projekta “5 do 12 za Dvorac”. Projekt je ispunio sve mjerljive pokazatelje te su ispunjene sve obveze definirane ugovorom.

Naime, provedba projekta “5 do 12 za Dvorac”, odnosno obnova Dvorca Pejačević i Gradskog parka, završila je prije pet godina. Završetkom obnove započelo je praćenje od strane SAFU-a, a izvješća je tijekom narednih pet godina radila Razvojna agencija VTA koja je i pisala projekt. Agencija je pritom pratila brojčane i konkretne pokazatelje uspješnosti provedbe projekta, kao što je, primjerice, porast broja posjetitelja, povećanje broja noćenja, porast broja novih poslovnih subjekata srednjeg i malog gospodarstva, povećanje broja novozaposlenih u ugostiteljskim i ostalim sektorima, povećanje broja novostvorenih turističkih sadržaja i proizvoda. Izvješće se SAFU-u dostavljalo jednom godišnje i u tih pet godina nije bilo niti jedne primjedbe na izvješća o provedbi, što govori da je projekt uspješan po svim indikatorima.

Također, o uspjehu provedbe svjedoči i činjenica da je većina planiranih pokazatelja ostvarena još po završetku provedbe, a svakom sljedećom godinom izvještavanja nakon provedbe porast pokazatelja je bio znatno veći nego što je to planirano.

(virovitica.hr, foto: ilustracija)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content