Potpisani ugovori s izvođačima radova, uskoro startaju dugoočekivani projekti izgradnje kanalizacije na području općina Crnac i Zdenci

U prostorijama tvrtke Voda d.o.o. u Orahovici potpisani su ugovori s izvođačima radova za građenje građevina infrastrukturne namjene vodno-gospodarskog sustava na području naselja Duga Međa i Crnac. Ugovore ukupne vrijednosti 3.747.085,59 eura s izvođačima radova potpisala je direktorica tvrtke Voda d.o.o. kao naručitelja, Martina Damjanac.

Ugovor o javnoj nabavi za izvođenje radova za izgradnju kanalizacijskog sustava sanitarnih otpadnih voda naselja Duga Međa na području općine Zdenci s direktoricom Damjanac potpisao je Sergej Cvetković kao zastupnik zajednice ponuditelja, a koju čine Gradnja d.o.o. Osijek, Niskogradnja Marjanović d.o.o Kaptol i Vodoprivreda Vinkovci d.d. Vrijednost izvođenja ovih radova je 855.597,11 eura.

S istom zajednicom ponuditelja potpisan je i ugovor o javnoj nabavi radova na izgradnji kanalizacijskog sustava sanitarnih otpadnih voda Crnac vrijednosti 1.546.693,44 eura, a Ugovor o javnoj nabavi za izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda naselja Crnac potpisan je sa zajednicom ponuditelja koju čine Izgradnja VVK d.o.o. Vinkovci i Loveco d.o.o. Rijeka, a koju zastupa Krešimir Sambol. Ukupna vrijednost kompletnog projekta je 4.821.053,15 eura od čega je sufinanciranje od strane EU fondova 3.856.842,53 eura, a na nacionalne izvore odlazi 964.210, 63. Hrvatske vode će za ovaj projekt odvojiti 482.105,32 eura, Općina Zdenci 149.866,61 eura, dok će Općina Crnac izdvojiti 187.326,30 eura za kanalizaciju te 144.912,40 eura za pročistač.

Direktorica Martina Damjanac izvođačima je predstavila sam način provedbe projekta u obje općine te naglasila kako je rok za izvođenje radova kraj listopada 2025. godine.

-Predstoji nam još potpisivanje ugovora sa stručnim nadzorom za izvođenje radova i voditeljem projekta, a odmah potom slijedi i početak radova – rekla je Damjanac.

Nazočan potpisivanju bio je i Berislav Čengić iz Hrvatskih voda koje sufinanciraju projekt te istaknuo zadovoljstvo što ovaj projekt ide svojoj realizaciji i upozorio na poštivanje rokova kako za dokumentaciju, tako i za izvođenje radova.

Načelnik općine Crnac Mato Damjan naglasio je kako je ovo veliki uspjeh Općine što se došlo do pred sam početak radova na toliko željenoj kanalizaciji u mjestu Crnac.

– Moram prije svega zahvaliti svima koji su radili na ovom projektu i evo konačno smo došli do tog trenutka da potpišemo ove ugovore i da krenemo u posao. Vjerujem da će sve biti realizirano u roku, prije svega zbog naših mještana jer oni najviše iščekuju izgradnju kanalizacije. Mi kao Općina smo tu za svaku pomoć i suradnju, mi smo ti koji su uvijek prvi na terenu i idemo zajedno ovo odraditi na zadovoljstvo svih. S obzirom na to da je riječ o sredstvima Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, želim zahvaliti Vladi Republike Hrvatske koja je prepoznala ovako malu općinu da dobijemo odjednom i kanalizaciju i pročistač – rekao je Damjan.

Načelnik općine Zdenci Tomislav Durmić istaknuo je kako je ovo povijesni dan i projekt za njegovu općinu.

-Lijepo je biti ovdje na realizaciji ovog velikog koraka bliže izvođenju radova na aglomeraciji u našoj općini. Ovo je jedan povijesni trenutak za našu općinu, mogu reći drugi, jer mi smo izgradili kanalizaciju za mjesto Zdenci, a ovo je sada za mjesto Duga Međa, što mještani ovog općinskog naselja dosta dugo i željno iščekuju. Hvala od srca svima koji su sudjelovali u ovom projektu i doveli ga pred sam početak radova – rekao je Durmić.

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content