Pet slavonskih županija u samom je vrhu po povlačenju EU sredstava, župan Andrović: “Zajedničkim uredom u Bruxellesu pokazali smo zajedničke namjere u razvoju istoka Hrvatske”

Najveće godišnje okupljanje i predstavljanje europskih regija i gradova – Europski tjedan regija i gradova, i ove se godine, već tradicionalno, održava u Bruxellesu. Bila je to prilika za predstavljanje pet slavonskih županija u Predstavništvu Slavonije, Baranje i Srijema.

U ponedjeljak navečer, predstavnike pet slavonskih županija predvodili su – Danijel Marušić, župan Brodsko-posavske županije, Igor Andrović, župan Virovitičko-podravske županije, Mato Lukić, zamjenik župana Osječko-baranjske županije i obnašatelj dužnosti župana, Franjo Orešković, zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije i obnašatelj dužnosti župana, te Ferdinand Troha, zamjenik župana Požeško-slavonske županije. Uz njih bio je, od rujna, i novi voditelj Predstavništva Slavonije, Baranje i Srijema, Krunoslav Srpak. Ovaj tradicionalni prijem, ove je godine bio najposjećeniji do sada.

– Pet slavonskih županija u samom je vrhu po povlačenju sredstava iz EU fondova u RH, a zajedničkim uredom u Bruxellesu pokazali smo zajedničke namjere u razvoju istoka Hrvatske, a to ćemo nastaviti raditi i u budućnosti– podcrtao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Ovom događaju kojim se naglašava važnost pet slavonskih županija, na kojem se govorilo o ostvarenja ključnih projekata koji su realizirani tijekom posljednjih 11 godina na području Slavonije, Baranje i Srijema, odnosno od ulaska u EU, svojim dolaskom, između ostalih, podršku su dali i – Nikola Dobroslavić, župan Dubrovačko-neretvanske županije, županica karlovačke županija Martina Furdek Hajdin, gradonačelnik Osijeka, Ivan Radić, zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement i mnogi drugi…

(www.vpz.hr, foto: Kristijan Toplak)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content