Patronažna zdravstvena zaštita Doma zdravlja VPŽ održala predavanje i edukaciju povodom Nacionalnog tjedna dojenja

Povodom obilježavanja Nacionalnog tjedna dojenja, Patronažna zdravstvena zaštita Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije u četvrtak je održala predavanje i edukaciju o dojenju.

Nacionalni tjedan dojenja u Republici Hrvatskoj obilježava se od 1. do 7. listopada, s ciljem podizanja svijesti o važnosti i dobrobiti dojenja za dijete, majku i cjelokupnu zajednicu. Od iznimne je važnosti poticanje društvene podrške kao i informiranje majki o izazovima u dojenju.

Predavanje je održano u Domu zdravlja ispostava Slatina pod naslovom “Kako do uspostave dojenja”, a održala ga je patronažna sestra Katarina Bračun. Na predavanju je Katarina objašnjavala kako uspostaviti uspješno dojenje, sve komplikacije i poteškoće koje se mogu pojaviti te kako ih prevenirati i rješavati. Predavanju su prisustvovali svi zainteresirani o temi dojenja: trudnice, roditelji, zdravstveni djelatnici…

Patronažna zdravstvena zaštita trudnica obuhvaća individualno i grupno savjetovanje te promiče dojenje kao najzdraviji odabir prehrane novorođenčeta i dojenčeta.

Nakon edukacije sudionici su mogli postaviti pitanja, a među ostalim zaključili su kako su se stavovi o dojenju i savjeti o načinu prehrane novorođenčadi i dojenčadi mijenjali kroz povijest. S toga je vrlo bitno da zdravstveni djelatnici budu educirani te da prate najnovije preporuke medicine utemeljene na dokazima.

(www.icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content