Ovogodišnji Dječji tjedan u Našicama završen tradicionalnom manifestacijom “Povrće i voće za svakog tko hoće”

U povodu Svjetskog dana hrane danas (subota) je u centru Našica održana tradicionalna manifestacija “Povrće i voće za svakog tko hoće”, kojom je ujedno završio i ovogodišnji Dječji tjedan.

Organizatori ove zanimljive manifestacije su Društvo “Naša djeca” Našice, Grad Našice, Dječje Gradsko vijeće Grada Našica i Osječko-baranjska županija.

Manifestacija je održana na Trgu Franje Tuđmana s ciljem promocije zdrave hrane, većeg unosa vitamina, odnosno voća i povrća u svakodnevnoj prehrani.

Predsjednica DND-a Našice Branka Hajek i gradonačelnik Krešimir Kašuba pozdravili su sve okupljene. Gradonačelnik je tom prigodom naglasio važnost zdrave prehrane, kao i bavljenje sportom.

U pripremi voćnih salata i napitaka sudjelovali su učenici Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice te članovi našičkog DND-a.

Manifestaciju je podržala i Turistička zajednica grada Našice na čelu s direktoricom Ines Resler, dok je prigodnu molitvu, blagoslov kruha, djece i svih prisutnih održao gvardijan fra Tomislav Faletar, a djeca su potom njemu i gradonačelniku poklonila kruh.

(www.icv.hr, ak)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content