Orahovica svečano obilježila Međunarodni dan starijih osoba: Više od 250 umirovljenika uz pjesmu, druženje i ples proslavilo svoj dan

U organizaciji Grada Orahovice i Turističke zajednice grada danas (utorak) je u središnjem gradskom parku svečano obilježen Međunarodni dan starijih osoba.

Šator je bio ispunjen do posljednjeg mjesta, preko 250 umirovljenika s područja grada stiglo je na domjenak i druženje uz tamburaše koje im je osigurao Grad, a tradicionalno su umirovljenike posluživali mladi, djelatnici gradskih poduzeća i zaposlenice Turističke zajednice.

S umirovljenicima su se družili, pozdravili ih te im uputili čestitku za njihov dan župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović i gradonačelnik Orahovice Saša Rister.

-Kao i svake godine organizirali smo druženje za naše umirovljenike starije od 65 godina i jako sam sretan što je naš gradski šator potpuno ispunjen i da su se naši najstariji odazvali našem pozivu. Ovo je njihov dan, dan kada mi zahvaljujemo njima za sve što su dali našem gradu kroz svoj radni vijek i ovom prigodom im upućujem najsrdačniju čestitku i evo daj Bože da se nagodinu ponovno svi vidimo i u još većem broju – rekao je gradonačelnik Saša Rister.

Župan Igor Andrović nakon Virovitice obišao je i pozdravio umirovljenike Orahovice te naglasio kako je ovo dan kada svi oni mlađih generacija trebaju odati priznanje svojim starijim sumještanima, ali ne samo ovaj dan nego im konstantno biti na raspolaganju.

-Iskustvo koje ovi ljudi imaju i sve ono što su nama prenijeli i društvu u kojem žive, mudrost, brigu i znanje je neprocjenjivo. Zato mi je drago biti s umirovljenicima tijekom cijele godine jer od njih se uvijek može čuti nešto dobro, koristan savjet ili prijedlog koji su temelje naše zajedničke budućnosti. Znam da oni imaju i problema, ali zato smo tu mi kao obnašatelji javne vlasti da im pomognemo u onoj domeni u kojoj možemo i tako će to uvijek i biti. Neka ovaj dan bude dan opuštanje, druženje i iskazivanja zahvalnosti starijim osobama, kada ćemo pokazati da smo ljudi, da brinemo jedni o drugima, a naravno i pokazati da ćemo zajedno raditi na budućnosti svih nas. – rekao je Andrović.

Umirovljenici su uživali uz odličnu hranu i plesali uz Tamburaški sastav Kontra.

(www.icv.hr, vg, foto: K. Toplak, V. Grgurić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content