Održana sjednica članova Savjeta za socijalnu skrb Virovitičko-podravske županije u sklopu projekta “Socijalni plan VPŽ za razdoblje 2024. – 2026.”

U sklopu projekta “Socijalni plan Virovitičko-podravske županije za razdoblje 2024. – 2026.”, u Sali za sastanke Virovitičko-podravske županije, a uz predsjedavanje županijske pročelnice za zdravstvo, branitelje i socijalnu skrb Melite Sirovice, održana je sjednica članova Savjeta za socijalnu skrb Virovitičko-podravske županije.

Glavna tema sjednice bila je prezentacija prijedloga Socijalnog plana Virovitičko-podravske županije za razdoblje 2024.-2026. godine kojim se planira obuhvatiti stručna i kvalitetna analiza postojećeg stanja, kao i prijedlozi u cilju planiranja i razvoja mreža socijalnih usluga na području županije.

Tako je na sjednici prezentiran prijedlog plana kojim je pobliže pojašnjena svrha, misija i vizija plana, detaljna procjena potreba u županiji, kao i analiza dostupnosti socijalnih usluga i procjena kapaciteta pružatelja socijalnih usluga. Na kraju sjednice, prezentirani su ciljevi, mjere i aktivnosti koje prate socijalni plan, kao i sama evaluacija plana.

Proces izrade socijalnog plana Virovitičko-podravske županije nadalje će obuhvaćati analizu kapaciteta, dostupnost pružatelja socijalnih usluga, analizu potreba i specifične ciljeve razvoja institucionalnih i izvaninstitucionalnih socijalnih usluga, s posebnim naglaskom na usluge za skupine u većem riziku od socijalne isključenosti.

Projekt “Socijalni plan Virovitičko-podravske županije za razdoblje 2024.-2026.” financiran je iz Europskog socijalnog fonda plus u okviru Programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027. Riječ je o projektu koji za cilj ima omogućiti unaprjeđenje sustava socijalne skrbi i veću dostupnost socijalnih usluga na području VPŽ, a ukupna vrijednost mu je 55.997,80 eura, od čega je 95% bespovratnih sredstava.

(www.vpz.hr, foto: A. Zeko)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content