Održana redovna Sjednica Gradskog vijeća Orahovice: Donijete I. Izmjene i dopune Gradskog proračuna za 2024. godinu

U višenamjenskoj dvorani u Orahovici održana je redovna 9. Sjednica Gradskog vijeća kojoj je nazočilo 12 od 13 gradskih vijećnika. Na Dnevnom redu bilo je niz točaka, a glavna je bila donošenje 1. Izmjene i dopune Gradskog proračuna za 2024. godinu.

Sjednica je započela aktualnim satom koji je ponovno bio pun pitanja o tekućim stvarima i problematici na području grada na što je gradonačelnik Saša Rister argumentirani i spremno odgovorio, a potom je doneseno nekoliko redovnih odluka poput potvrde Pravilnika o izmjeni Pravilnika o kupoprodaji građevinskog zemljišta na temelju Programa de minimis potpora za nove investicije u Poduzetničkoj zoni Orahovica za razdoblje 2024.-2026. godine, a nije prihvaćen zaključak o prijedlozima kandidata za suce porotnike.

Vijece Orahovica 2

U nastavku su donesene Odluke o prethodnoj suglasnosti na Opće uvjete isporuke komunalne usluge tržnice na malo u gradu Orahovici te je donesen Plan djelovanja u području prirodnih nepogoda za područje Grada Orahovice za 2025. godinu, a zatim i Odluka o polugodišnjem izvršenju Proračuna grada za 2024. godinu.

Otvorena je potom točka I. Izmjene i dopune Gradskog proračuna za 2024. godinu. Nakon duže rasprave izmjene i dopune su izglasane većinom vijećničkih glasova.

-Iako je relativno malo točaka, radili smo puna četiri sata na Gradskom vijeću, ali drago mi je da je po pitanju rebalansa ipak prevladao razum i da je isti donesen što nama kao Gradu daje nove mogućnosti da nastavimo s realizacijom niza projekata. Najveće smanjenje proračuna je i na najvećem projektu Grada, a to je uređenje Turističko-rekreacijskog centra jezero-Hercegovac-Ružica grad. S tim projektom imamo određenih problema, radovi stoje, ali projekt ide dalje i rade se neke aktivnosti koje se mogu odraditi. Riječ je dakle o smanjenju proračuna u iznosu nešto više od 1,5 milijuna eura i sada iznosi nešto preko 7 milijuna eura do kraja ove godine. Svjesni smo da ovaj projekt do kraja godine nećemo dovršiti, ali vjerujem kako će ga uspjeti dovršiti tijekom 2025. godine i da će naše Jezero konačno zasjati u punom sjaju – rekao je gradonačelnik Rister.

Vijece Orahovica 1

Do kraja sjednice većinom vijećničkih glasova donesena je i Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o plaći, naknadi za rad i drugim pravima gradonačelnika Grada Orahovice.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content