Odjek Prve Marijanske procesije Virovitičkog dekanata: “Međugorska večer” u Virovitici

Vjernici Virovitičkog dekanata molitvom i pjesmom sudjelovali su na velikoj Prvoj Marijanskoj procesiji u Virovitici, u kojoj su svoje zahvale, molitve i želje u nedjelju, 13. listopada, uputili Gospi za obnovu obitelji. 

Vjernike je u velikoj procesiji okupila Inicijativa 40 dana za život, kako bi “u molitvenom zajedništvu prikazali zadovoljštinu za sve grijehe protiv života, te svim srcima zavapili Gospodinu, da preko Nebeske Majke, obnovi naše obitelji”.

Procesiju u kojoj je sudjelovalo oko 200 vjernika podržao je i požeški biskup msgr. Ivo Martinović, a prošla je ulicama Virovitice pronoseći svjetlo, nadu i mir. 

-Molili smo Pobožnost Sedam Marijinih žalosti, razmatrali postaje uz darovane nam slike umjetnice Iris Mihatov Miočić iz Zadra. Svaka postaja nas je uvodila u otajstvo Gospinog predanja i pozivala da sjedinimo s njom naše tuge i dopustimo Gospodinu da ih preobrazi.

U procesiju su se kao volonteri okupili mnogi župljani iz raznih župa našeg dekanta. Iako je u samom timu organizacije bilo pet žena, procesiju je predvodilo devetnaest muškaraca, od kojih pet svećenika, na što smo posebno ponosne i na njima svima zahvalne. 

Vjerujemo da se blagoslov izlio gdje god smo prolazili, što po molitvi, što po svjetlu koje smo nosili kao simbol Kristovog svjetla, ali i priznanja ugašenim, zaboravljenim životima malih nerođenih beba, čije duše još uvijek žive.

Nema obnove bez istine, i to je ono što smo u konačnici željeli; pronijeti gradom svjetlo, biti to svjetlo, kako bi svi ljudi koji ostaju tu, iza teške stvarnosti pobačaja, vidjeli i povjerovali: ima nade! – poručili su iz Inicijative. 

(icv.hr, mt, foto: Ivana Poljanac)

 

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content