Novi pilot-projekt Hrvatskog školskog sportskog saveza “Aerobik s tatom, na penale s mamom” provodit će se i u Virovitičko-podravskoj županiji: Donosimo detalje

Hrvatski školski sportski savez, uz podršku Ministarstva turizma i sporta, provodi brojne sportske i edukativne projekte koji uključuju više od 80.000 djece i mladih. Projekti poput “Univerzalne sportske škole”, “Vježbaonice” i “Sportskih praznika”, zajedno s manjim edukativnim inicijativama, osmišljeni su kako bi zadovoljili potrebe mladih u području sporta i rekreacije.

Jedna od novina je i inicijativa “Aerobik s tatom, na penale s mamom”, koja će školskim igralištima širom Hrvatske donijeti radost i zajedništvo. Cilj je stvoriti prostor gdje obitelji mogu uživati u sportskim aktivnostima, dok istovremeno razvijaju interes za sport. Ovaj pristup potiče socijalizaciju i zajedničko druženje, što dodatno doprinosi jačanju obiteljskih veza, a provodit će se i u Virovitičko-podravskoj županiji, točnije u OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Orahovica.

Uz već spomenute ciljeve, projektom se nastoji povezati roditelje i djecu kroz zajedničke školske aktivnosti. Također, školska sportska igrališta će postati središta okupljanja za mlade i njihove obitelji. Projekt će poticati razvoj zdravih životnih navika te pozitivno utjecati na socijalizaciju kako djece i mladih, tako i njihovih roditelja. Na taj način, lokalne zajednice će imati priliku prepoznati važnost ovakvih inicijativa i aktivno se uključiti u program.

Razvoj projekata Hrvatskog školskog sportskog saveza fokusira se na povezivanje edukacije djece i nastavnika s edukacijom roditelja. Cilj je omogućiti roditeljima da postanu aktivni sudionici u sportskom odgoju i obrazovanju svoje djece, čime se dodatno osnažuje zajednica i potiče zdrav način života.

Ovaj projekt predstavlja korak naprijed u promicanju sportskih vrijednosti, zdrave konkurencije i zajedništva među mladima i njihovim obiteljima, čime se jača društvena kohezija na nacionalnoj razini.

– Pozivamo sve zainteresirane obitelji, mame, tate, bake i djedove na ovu zabavnu, edukativnu i sportsku aktivnost koja je namijenjena upravo svima njima, a pilot-projekt provodit će se svake druge subote u OŠ Ivane Brlić-Mažuranić u Orahovici. Svi su dobrodošli!- poručio je tajnik Školskog sportskog saveza Virovitičko-podravske županije Ivan Kelečić.

(www.icv.hr, Hrvatski školski sportski savez)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content