Napreduje gradnja brze ceste prema Zagrebu: Virovitica korak bliže glavnom gradu

Živo je ne dionici Virovitica – Špišić Bukovica, gdje se gradi dionica brze ceste koja će se kasnije nastavljati prema Bjelovaru i Zagrebu, te u „kontra pravcu“, prema Terezinom Polju i Mađarskoj.

Trenutno traju radovi na novom nadvožnjaku s četiri stupišta i pet konstrukcija raspona, ispod kojeg će ići kružno raskrižje, radijusa 70 metara i putem kojeg će se ova dionica brze ceste spajati s postojećim cestama. Osim toga, gradi se i pružni vijadukt Golo Brdo, u duljini od 150 metara. Kako doznajemo, u četvrtak bi trebalo krenuti asfaltiranje dionice brze ceste, koja se prostire od pružnog vijadukta Golo Brdo prema Špišić Bukovici.

Osim toga, gradi se i nivelirano čvorište Špišić Bukovica, koje će se spajati na postojeće ceste, te nastavljati prema Bjelovaru i Zagrebu. Brza cesta prema Zagrebu, najznačajnija je investicija koja se trenutno provodi na području Virovitičko-podravske županije, koja će nas, s glavnim gradom Hrvatske, kada bude gotova „spojiti za 60 minuta“.

-I dok mi radimo sa svoje strane, Bjelovarsko-bilogorska županija gradi cestu prema nama. Očekujemo, da do 2027. godine, radovi budu gotovi. Ono što je nekima bila želja, a to je gradnja brze ceste prema Zagrebu, mi smo je, zahvaljujući podrški Vlade RH i premijera Andreja Plenkovića – ostvarili. Upravo je Vlada premijera Andreja Plenkovića, učinila najviše za Virovitičko-podravsku županiju od njenog osnutka – istaknuo je župan Igor Andrović.

Inače, na prije mjesec dana održanoj svečanoj sjednici Županijske skupštine, predsjednik Vlade RH, Andrej Plenković, govoreći o ovoj brzoj cesti, kazao je.

-Strateško pitanje za razvoj Virovitičko-podravske županije je brza cesta. Ova prometnica, koja se sada razvija na nekoliko točaka, bit će ključna za gospodarski razvoj regije. Vjerujem da ćemo zajedničkim naporima završiti ovu važnu prometnicu i uključiti Viroviticu u mrežu autocesta – rekao je premijer Plenković.

(www.vpz.hr, Hrvatske ceste, Fotografije: Kristijan Toplak)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content