Najveća koncentracija alkohola u organizmu i najveća brzina kretanja vozila zabilježeni u Čačincima: Tri vozača uhićena, jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede

Protekli tjedan na prometnicama Virovitičko-podravske županije evidentirano je 12 prometnih nesreća od kojih tri s ozlijeđenim osobama i devet s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama jedan je sudionik prometne nesreće teško ozlijeđen, a dva su lako ozlijeđena. Kod dva mlada vozača, počinitelja prometnih nesreća, utvrđena je nedozvoljena koncentracija alkohola u organizmu, a jedan je odbio alkotestiranje.

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 414 prekršaja, od kojih 36 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 97 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 48 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 72 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i drugo.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,59 g/kg utvrđena je kod 30-godišnjeg vozača bicikla koji je zatečen kako upravlja vozilom u srijedu oko 20:20 sati u Čačincima. I najveća brzina kretanja vozila od 105 km/h utvrđena je u Čačincima u utorak oko 7 sati. Na toj dionici državne ceste ograničenje brzine je 70 km/h. 

Protekli tjedan su sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona uhićena tri vozača, sva tri zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, a jedan i zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Tijekom sljedećeg tjedana, od 7. do 13. listopada, policijski službenici će vršiti pojačani nadzor nepropisnog korištenja mobitela u sklopu planiranih aktivnosti organizacije ROADPOL i akcije “Focus on the Road – distrakcija”.

(PU virovitičko-podravska, foto: ilustracija)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content