NAJUČITELJ Igor Fućkar učitelj je Likovne kulture koji inspirira generacije svojim predanim radom i strašću prema obrazovanju

Igor Fućkar, učitelj Likovne kulture iz OŠ Ivana Gorana Kovačića i OŠ Gradina, nedavno je dobio priznanje kao jedan od 513 najboljih učitelja, nastavnika i profesora u Hrvatskoj za školsku godinu 2023./2024. Ova nagrada od Ministarstva znanosti i obrazovanja stigla je nakon što je Fućkar po treći put uvršten među najuspješnije učitelje u državi. 

– Ovo priznanje je velika motivacija i podstrek za daljnji rad. Iako to ne radim radi nagrade, već zato što to volim, osjećam se počašćeno što su me ponovo prepoznali – istaknuo je Igor F.

Njegova strast prema obrazovanju ne dolazi samo iz želje za priznanjem; Fućkar naglašava važnost obrazovanja kao poziva, a ne samo profesije. Njegovi učenici i kolege hvale ga kao zaljubljenika u ono što radi, predanog ne samo gradivu i materiji, već i želji za ljubav prema kistu, linijama, bojama, izražavanju i ostvarenju sebe kroz svoj talent prenese i na generacije s kojima radi kao učitelj i mentor. 

S obzirom na to da u njegovoj županiji ima mnogo talentiranih učitelja, pozvao je svoje kolege da se prijave za ovu nagradu.

–  U našoj županiji zasigurno više ljudi zaslužuje ovu nagradu nego četvero koliko ih je dobilo ove godine pa koristim prigodu da pozovem sve da se priključe natječaju – kaže ovaj likovnjak.

Kriteriji za nagradu uključuju izvanškolski rad, natjecanja, predavanja, radionice, kao i izdavanje članaka i knjiga.

– Preporučujem svima da prouče uvjete i prijave se. Ovo je prilika da se prepoznaju svi oni koji daju svoj doprinos obrazovanju – dodao je.

Na kraju, Fućkar se osvrnuo na svoj osobni put.

– Kad sam bio mali, pred mene su stavili olovku i novčanicu. Uzeo sam olovku, i to je bilo suđeno. Drago mi je da je tako – ispričao nam je ovaj inspirativni učitelj čime je dodatno naglasio svoju njegovu predanost obrazovanju, koja inspirira mnoge učenike i kolege u njegovoj zajednici. Igor Fućkar nije samo učitelj; on je motivator koji potiče i druge da slijede svoje strasti i doprinose obrazovanju.

(icv.hr, žđl, rtk, Foto: Arhiva)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content