Načelnik Goran Doležal gostovao na ICV radiju: Govorio o razvojnim projektima i planovima Općine Suhopolje

Općina Suhopolje smještena je u središnjem dijelu Virovitičko-podravske županije i s nešto manje od 5.500 stanovnika druga je po broju stanovnika. Obuhvaća 22 naselja te spaja obronke Bilogore na jugu s plodnom ravnicom uz rijeku Dravu na sjeveru. Načelnik općine Goran Doležal, gostujući u emisiji ICV radija “Đir po županijama” istaknuo je najvažnije završene i planirane projekte koji se provode ili će se provoditi na području cijele općine.

– Moram reći da sam vrlo zadovoljan dosadašnjim rezultatima, ali i onim što nas očekuje u bliskoj budućnosti i onim što trenutno provodimo. Blizina Virovitice za nas je velika prednost, jer smo naslonjeni na sjedište županije, što je pozitivan čimbenik za sve naše sumještane. Nastojimo raditi na razvoju svih naših naselja koliko god možemo, koristeći vlastita sredstva ili sufinanciranje iz raznih ministarstava, europskih fondova i drugih izvora pomoći. Pratimo i prijavljujemo se na gotovo sve natječaje kako bismo iskoristili što više sredstava, a vlastita sredstva preusmjerili na druge projekte unutar općine – kaže načelnik.

Izdvojio je i dva nedavno završena projekta.

– Završeni su radovi na izgradnji ceste do vrtića, produžetku Zrinsko-Frankopanske ulice, što je projekt sufinanciran sredstvima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u vrijednosti većoj od 77 tisuća eura. Ova cesta nije važna samo kao spojna cesta do vrtića, već i za veću sigurnost svih učenika i roditelja, jer je dosadašnji pristup bio kroz samo dvorište Osnovne škole Suhopolje – ističe.

– Također, izgradnja multifunkcionalnog igrališta na Sportskom centru u Suhopolju pokazala se kao pun pogodak. Projekt je vrijedan više od 82 tisuće eura, a sufinanciran je od strane Ministarstva turizma i sporta. Na igralištu se može igrati šest sportova i mogu reći da je svaki dan ispunjeno. Već razmišljamo o proširenju kako bismo zadovoljili sve korisnike – objašnjava.

Suhopolje ima dugu sportsku tradiciju, pa interes građana za sport nije iznenađenje. Osim nogometa, najpopularnije igre među mladima, tu je i Rukometna akademija Suhopolje, koja djeluje u suradnji s rukometnim klubovima iz Virovitice i gdje djevojčice i dječaci uče prve rukometne korake. Također, u planu je izgradnja nove sportske dvorane u Suhopolju, što je županijski projekt na kojem je Općina partner. Najveći projekt planiran za sljedeću godinu je nastavak izgradnje spojne ceste prema vrtiću, školi i budućoj sportskoj dvorani. Načelnik kaže:

– Ostala nam je veća dionica ceste za izgradnju. Napravili smo projektnu dokumentaciju i prijavili se na natječaj APPRRR-a kroz mjeru 7.4.1. Projekt je vrijedan više od milijun eura. Prošli smo na natječaju, ali zbog prethodnog korištenja sredstava iz iste mjere, pali smo na rang listi. Očekujem da ćemo taj projekt ipak morati odraditi vlastitim sredstvima kroz duže razdoblje. Nije bilo nikakvih propusta u prijavi, ali bodovanje nas je zbog prijašnjih projekata spustilo niže na listi. No, cestu ćemo izgraditi jer je ključna za pristup odgojno-obrazovnom kompleksu i budućoj sportskoj dvorani – kaže Doležal.

Prema načelnikovim riječima, financijska situacija u Općini je vrlo dobra.

– Ne moramo birati između projekata, već ćemo realizirati sve što je u interesu naših mještana – ističe.

Načelnik je najavio i buduće projekte.

– Osim pristupne ceste, istaknuo bih implementaciju LED rasvjete na području cijele općine. Projektnu dokumentaciju smo već izradili, a planiramo financiranje putem HBOR-a. Očekujem da će ugovori biti potpisani početkom sljedeće godine, a projekt završen na proljeće. Također, aglomeracija Virovitica 2, koju je prijavila tvrtka Virkom, nastavlja se. Nalazimo se na šestom mjestu rang liste i uskoro kreće druga faza aglomeracije u mjestima susjednim Suhopolju – rekao je Doležal.

Za sljedeću godinu najavio je potpore za poljoprivrednike i turističku djelatnost te zaključio:

– Razmišljamo o svakom kutku naše općine. Radit ćemo posvuda koliko god možemo, brinući se o svim segmentima našeg društva, od najmlađih do najstarijih.

(icv.hr, mk) 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content