Mlađe kadetkinje ŽKK Virovitice s dvije pobjede započele jaku međunarodnu LWB ligu

Regionalna LWB liga okuplja klubove iz Italije, Austrije, Slovenije i Hrvatske koji kvalitativno i organizacijski mogu odgovoriti zahtjevima organizatora natjecanja.

Nakon što su prije dvije godine napravile veliko iznenađenje i u svojoj prvoj sezoni osigurale polufinale, na poziv organizatora mlađe kadetkinje ŽKK Virovitice ove godine nastupit će među čak 12 klubova iz navedene četiri države.

Ovo je još jedan iskorak u radu kluba te pokazatelj da je Virovitica prepoznata kao košarkaška sredina, a brojni uspjesi koji su ostvareni u proteklih nekoliko godina nisu prošli nezapaženo.

Prva dva kola odigrana su u Varaždinu gdje su mlade Virovitičanke uz susret s domaćim EcoNetom odigrale i jednosmjernu utakmicu protiv Kranjske Gora-Jesenica iz Slovenije.

Prva utakmica bila je pravi derbi dvije najbolje ekipe na sjeverozapadu Hrvatske u ovoj kategoriji. Igralo se borbeno za svaku loptu, no Virovitičanke su u završnici pokazale više mirnoće i s pet koševa razlike upisale veliku pobjedu.

Pobjeda je osobito dobila na vrijednosti kada su Virovitičanke doslovno deklasirale djevojke iz Slovenije koje nisu pronalazile rješenja za raspoložene protivnice.

Nakon prva dva kola Virovitičanke su se s četiri boda našle na vrhu tablice i sada ih 2. studenog očekuje gostovanje u Austriji gdje će snage odmjeriti s domaćom ekipom Team Karten i slovenskom ekipom Champ Academy.

EcoNet-ŽKK Virovitica 47:52
ŽKK Virovitica: Maljak 2 koša, Jurić, Derežić, Blažičević 5 skokova i 3 asistencije, Kanižaj 8 koševa i 7 skokova, Slanac, Viljevac, Knežević 22 koša i 13 skokova, Marošević 10 koševa, Subota 10 koševa i 6 skokova, Kanjka i Radulović.

ŽKK Virovitica – Kranjska Gora Jesenice 115:18
ŽKK Virovitica: Maljak 22 koša i 7 skokova, Jurić 6 koševa, Derežić 4 koša, Blažičević 8 koševa, Kanižaj 9 koševa, Slanac 15 koševa, 6 skokova i 3 asistencije, Viljevac 2 koša, Knežević 20 koševa, Marošević 9 koševa, Subota 14 koševa i 9 skokova, Kanjka 4 koša i 4 skoka i Radulović 2 koša.

(www.icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content