Mlađe kadetkinje ŽKK Virovitice pobjedom nad varaždinskim EcoNetom i drugu godinu za redom plasirale su se u Prvu hrvatsku košarkašku ligu

Tjedan dana nakon velike pobjede u Varaždinu uslijedila je uzvratna utakmica za ulazak u Prvu hrvatsku košarkašku ligu za mlađe kadetkinje, odnosno za ulazak među osam najboljih ekipa u Hrvatskoj.

Prva hrvatska liga je jedina prva liga košarkašica u mlađim dobnim kategorijama. Nakon što je prošlogodišnjim plasmanom Virovitica po prvi put u pedeset godina igranja košarke dobila jedan klub u najvišem stupnju natjecanja, ponavljanje ovog rezultata svakako je najveći uspjeh u povijesti kluba.

Jačina ove lige očitovat će se i u činjenici da će u njoj nastupiti sve reprezentativke Hrvatske, a Virovitičanke će se za plasman boriti s uvjerljivo najmlađom ekipom jer su samo dvije igračice u izlaznom godištu.

Prošlotjedna uvjerljiva pobjeda u Varaždinu odškrinula je vrata ovog iznimnog rezultata. Uzvrat je također protekao u dominaciji Virovitičanki koje su od prvih minuta zagospodarile terenom i iz minute u minutu povećavale prednost do konačnih 58:38.

Ovaj vrhunski rezultat ostvarile su Iva Knežević, Iva Marošević, Tesa Slanac, Viktorija Maljak, Lavinija Subota, Dorotea Blažičević, Lorena Kanižaj, Klara Švarbić, Katarina Kanjka, Olja Radulović, Mia Milković, Marta Jurić, Tena Derežić, Tena Viljevac i Tea Pospišil, zajedno s trenerom Danijelom Domišljanovićem.

Nakon odigranih utakmica novi trener u redovima Virovitičanki Danijel Domišljanović nije krio oduševljenje postignutim uspjehom.

– Doista je prelijepo kada se dugogodišnji trud na kraju isplati. Minute, sati i godine treninga dolaze na naplatu i što je najvažnije, još ima dosta prostora za napredak. Prvo moram pohvaliti igračice na ove dvije odlične utakmice, kao i sve u klubu koji su do sada radili s ovim djevojkama te su jednako zaslužni za ovaj fantastičan rezultat. Sada nam predstoji liga u kojoj ćemo snage odmjeriti s košarkaškim nadama najboljih hrvatskih klubova. Treba naglasiti da ćemo biti najmlađa ekipa, no naše vrijeme dolazi što je pokazao i prošlogodišnji plasman ovih djevojka među četiri najbolje ekipe u Hrvatskoj do 13 godina starosti. Lijepo je čuti od kolega trenera da smo velik, odlično organiziran klub na čemu hvala svima u klubu, no sada sve to treba potvrđivati na terenu– zaključio je na kraju novi strateg Virovitičanki.

Nakon odigrane utakmice mlađih kadetkinja snage su odmjerile i kadetkinje u okviru Regionalne lige Sjever. Virovitičanke koje imaju tek dvije igračice u ulaznom godištu i još znatno oslabljene, bez jedine dvije igračice u godištu ispod toga nisu uspjele parirati Varaždinkama koje su iskazale kandidaturu za borbu za prvo mjesto u ovoj kategoriji.

Unatoč tome hrabro su se borile i uspjele utakmicu na trenutke učiniti ravnopravnom, no fizički znatno jače Varaždinke žestokim “pressingom” uspjele su slomiti Virovitičanke.

ŽKK Virovitica: Lana Bajivić, Margareta Cenger, Iva Knežević, Iva Marošević, Tesa Slanac, Viktorija Maljak, Lavinija Subota, Klara Švarbić, Olja Radulović, Mia Milković, Marta Jurić i Elena Lebinac.

(www.icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content