Mjesec hrvatske knjige u Knjižnici i čitaonici Pitomača: Damir Šantek predstavio svoju knjigu putopisnih priča “Gdje misli nestaju”

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige danas (srijeda) je u Knjižnici i čitaonici Pitomača održana zanimljiva promocija knjige “Gdje misli nestaju” autora Damira Šanteka. Knjiga “Gdje misli nestaju” uzbudljivo je putovanje do mjesta na Zemlji koja su tek rijetki posjetili.

U ovoj uzbudljivoj zbirci koja se sastoji od 36 putopisa autor nas je prisutne upoznao s ljepotama brojnih manje dostupnih dijelova Srednje i Južne Amerike, Afrike, Azije i Europe, a dva su teksta posvećena zanimljivostima Dugog otoka i plitvičkog Medveđaka.

-Knjiga “Gdje misli nestaju” sastoji se od 36 putopisa po cijelom svijetu od Azije, Afrike, Amerike, Europe, Alpa… to su neki moji doživljaji, sukobi s drugim civilizacijama, raznim kulturama, drugim načinom razmišljanja, situacijama koje su bile naporne i teške, ali naravno lijepim trenutcima što na kraju rezultira nekim uspjehom i zadovoljstvom. To je od mučenja do sreće neka zbirka osjećaja i doživljaja. Od malih nogu pišem i kako sam počeo putovati to je jednostavno došlo samo od sebe, počeo sam pisati i to sam zatim uklopio u svoje putopise kako bi i drugima dočarao to nešto novo, nešto drugačije – govori nam autor Damir.

Nadahnutim tekstovima i predivnim fotografijama tako su nam približeni neki od najviših vrhova svijeta, spektakularne špilje, veličanstveni klifovi i mnogi drugi atraktivni prirodni fenomeni.

-Već godinama pišem razne putopise. Do sada su mi izašle dvije knjige “Gdje misli nestaju” i “Ispod površine”, a krajem godine izlazi treća knjiga kojom završavam serijal putopisa po prirodi, planinama i po morima koja će se zvati “Iznad oblaka”. Kroz moje knjige čitatelji mogu naučiti puno, a prvenstveno to da je ta priroda ljepša od svega što smo mi ljudi stvorili, da ju trebamo čuvati, uživati u njoj i da trebamo poštovati drugačije kulture i ljude – ističe Damir.

(www.icv.hr, ib, foto: Foto Begović)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content