Mjesec hrvatske knjige u Đurđevcu: Promocije, predavanja, radionice i kazališne predstave samo su dio bogatog sadržaja

Svake godine od 15. listopada do 15. studenoga traje manifestacija Mjesec hrvatske knjige, kada Gradska knjižnica Đurđevac nastoji još intenzivnije govoriti i promovirati knjige i čitanje. I ove godine djelatnice knjižnice pripremile su bogato izdanje Mjeseca hrvatske knjige, a sadržaja neće nedostajati za djecu, mlade ni odrasle.

Kao tema ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige je istaknuta vrijednost pripovijedanja i kazivanja, posebice onih književnih vrsta koje pripadaju usmenoj književnosti, kao što su bajka ili legenda. pod sloganom Pričaj mi… u cijeloj zemlji održat će se više od 2000 različitih programa koje su osmislile narodne, školske, visokoškolske i specijalne knjižnice, centri za kulturu, vrtići, instituti, izdavači.

– Kako bismo što kvalitetnije provodili programe, povezali smo se s mnogobrojnim suradnicima i partnerima u cilju popularizacija čitanja. Osim osnovnih programa poticanja čitanja i promicanja važnosti knjige i knjižnica te knjižničnih usluga, poput raznih radionica, čitaonica te predavanja za djecu svih dobnih skupina, bit će tu i edukativnih predavanja, književnih susreta, promocija i kazališnih predstava te će svatko moći pronaći ponešto za sebe – rekla je ravnateljica knjižnice Bernarda Ferderber.

Tijekom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige svaku srijedu od 10:00 do 12:00 sati organizirane su dječje pričaonice za najmlađe, dok se kreativne radionice za predškolce održavaju četvrtkom od 18:00 do 19:00 sati.

Cjelokupni program možete pronaći u nastavku…

(djurdjevac.hr)

Plakat 4

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content