Međunarodnom smotrom folklora ”Pjesmom i plesom u jesen” započela proslava Dana općine Mikleuš, blagdana sv. Terezije Avilske

Kulturno-umjetničko društvo Mikleuš jučer (subota) je bilo organizator 7. međunarodne smotre folklora pod nazivom “Pjesmom i plesom u jesen”. Smotra folklora održana je u povodu obilježavanja Dana općine Mikleuš i blagdana sv. Terezije Avilske u sportskoj dvorani Osnovne škole Mikleuš.

Prije nastupa folklornih skupina, sve nazočne pozdravio je i poželio im dobrodošlicu načelnik općine Mikleuš Robert Grabar.

IMG 0141 1000x667 1

– Drago mi je što ste se okupili u ovolikom broju na našoj sedmoj međunarodnoj smotri folklora. Uvjeren sam da ćete se dobro zabaviti i uživati u pjesmi i plesu koje su pripremili folkloraši. Svim stanovnicima općine Mikleuš čestitam Dan općine i blagdan sv. Terezije Avilske, koji se proslavlja 15. listopada – rekao je načelnik Grabar.

Čast da otvori 7. međunarodnu smotru folklora “Pjesmom i plesom u jesen” pripala je županijskoj pročelnici za obrazovanje, kulturu i sport Martini Bunić.

– Čast mi je što ste me pozvali na ovu vašu manifestaciju. Uvijek je lijepo doći u Mikleuš, malu općinu naše županije, ali punu dragih ljudi i zanimljivih događanja. Uvjerena sam da će i ovaj događaj biti predivan. Vama, stanovnicima općine Mikleuš, želim sretan Dan općine i blagdan sv. Terezije Avilske te proglašavam smotru folklora otvorenom – rekla je prilikom otvaranje smotre pročelnica Bunić.

IMG 0145 1000x667 1

Poznati voditelj Branko Uvodić, koji se specijalizirao baš za ovakve događaje posvećene njegovanju različitih aspekata tradicijske kulture, najavio je nastup mlađih skupina KUD-a Mikleuš. Njihovi nastupi izazvali su veliki pljesak publike, među kojom su bili i predsjednik Općinskog vijeća Općine Mikleuš Miroslav Lazar, novobukovački župnik vlč. Ivan Štivičić, prof. Đuro Beg i drugi.

Nakon nastupa domaćina, KUD-a Mikleuš, redom su nastupili: KUD “Lukavica” Lukavica iz Bosne i Hercegovine, KUD “Ščitarjevo” Ščitarjevo, KUD “Kondrićani” Kondrić, HKUD “Dika” Slatina, KUD “Zrin” Legrad, KUD “Đeram” Viljevo, KUD “Tomislav” Sibinj, a za kraj su ponovno nastupili članovi KUD-a “Lukavica” iz BiH pjesmom i plesom.

Završetkom 7. međunarodne smotre folklora “Pjesmom i plesom u jesen” zabava nije prestala. Općina Mikleuš, pod čijim se pokroviteljstvom održala smotra, priredila je kirvajsku zabavu u velikom šatoru na školskom igralištu uz Tamburaški sastav “Čokanj” i poznatu Ceciliju koja je nastupila uz pratnju Domagoja Androša.

(icv.hr, adf; Foto: D. Fišli)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content