Majstor za automobile: Nijazija Tatarević Zio iz Suhopolja krenuo je od “ničega”, a planovi za budućnost su veliki

Automehaničar Nijazija Tatarević Zio (38) iz Suhopolja jedan je od onih obrtnika koji je krenuo od “ničega”, ali s dobrim znanjem, iskustvom i velikom voljom za napretkom i stjecanjem statusa kakvog i zaslužuje.

Posjetili smo njegovu automehaničarsku radionicu u Suhopolju koja, kako i sam kaže, za sada ne izgleda impresivno, no s obzirom da je u fazi nadogradnje i kupovine potrebnih strojeva, za godinu do dvije zasjat će u najboljem sjaju.

-Ovo što sada gledate su moji počeci, jer nakon završene škole za automehaničara u Pitomači, radio sam kod dva privatnika, automehaničara iz Virovitice i tu stjecao potrebno znanje i iskustvo, ali i kovao planove da i ja imam nešto svoje. Tako je i došla ideja da kupljenu kuću i okućnicu u Suhopolju pretvorim u mali autocentar, za sada skroman, ali uskoro nadam se respektabilan i s više djelatnika – rekao nam je Zio.

Tatarević obavlja sve poslove oko automobila, od šlep-službe pa do popravljanja motora, mehanike, limarije i vulkanizerskih poslova.

-Za sada radim sam, no vrlo uskoro imat ću potrebu da nekog zaposlim, jer iako sam na počecima, već imam dosta mušterija, ne samo iz Suhopolja, nego i iz okolice, Virovitice pa i drugih mjesta iz Virovitičko-podravske županije. Više puta sam obavljao šlep-službu i popravak i iz udaljenijih mjesta. Posla ima jer ima i puno automobila, a nije svaki besprijekoran, pogotovo kada je stariji, a takvih je uglavnom većina na našim cestama – objasnio je Zio.

Kako i sam kaže, kada je potrebno, radi od “jutra do mraka” i trudi se iz dana u dan biti što bolji.

-Za sada nemam reklamacija na svoj posao, a nadam se da će tako i ostati. Da bi to bilo tako, potrebna je maksimalna angažiranost i kvalitetni strojevi i alat. Neka sredstva dobio sam preko natječaja, a većinu izdvajam sam od svoje ušteđevine, tako je to u životu. Znam samo da nije sve bilo glatko kao što se čini. Izgubio sam “sto kila živaca” da bih otvorio privatni obrt, dosta je komplicirano. Imam i veliku podršku svoje supruge Ksenije s kojom imam dvoje djece, a treće je na putu. Puno mi to znači jer podrška obitelji izuzetno je važna, jednako kao i povjerenje mojih mušterija i moja težnja da budu zadovoljni i vjerujem da će tako biti i na dalje – rekao nam je ovaj univerzalni auto majstor koji će vam pomoći neovisno o kakvom se kvaru ili nadogradnji radi, ali jednako tako i pobrinuti se da vaše neispravno vozilo ne ostane negdje na cesti, nego bude smješteno u njegovo dvorište.

(Promo)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content