Lutkarski mjuzikl “Dobro se dobrim vraća” oduševio mališane u Osnovnoj školi “Ivan Goran Kovačić” Zdenci

U organizaciji Osnovne škole “Ivan Goran Kovačić” Zdenci, a povodom Dječjeg tjedna, u holu škole održan je lutkarski mjuzikl za djecu pod nazivom “Dobro se dobrim vraća” u izvedbi Produkcije Z lutkarskog kazališta iz Splita.

Riječ je o lutkarskom mjuziklu o dobrim djelima koje treba činiti svatko jer se svako dobro djelo dobrim djelom vraća. Radnja se odvija u Jadranskom moru među ribicama, ali se mogla dogoditi bilo gdje i bilo kome. Kada se hobotnica, stari neprijatelj malih ribica, nađe u životnoj opasnosti, ribice joj svejedno priskaču u pomoć. U tom trenutku dolazi bakalar, riba koju nitko nije poznavao i prema kojoj svi u početku iskazuju nepovjerenje samo zato što je drukčija od njih. Ipak, čim zaprijeti nova opasnost, pokaže se da se u muci poznaju junaci. Oni što su u početku izgledali drugačiji od nas, postaju iskreni i pravi prijatelji. Tolerancija i međusobno poštovanje pobijedi sve predrasude, a svako dobro djelo dobrim se djelom vrati. Za ovaj mjuzikl skladatelj, izvršni i glazbeni producent je Ivo Lesić.

Mjuzikl je to s čak 18 pjesama koje su i zdenačka djeca pjevala zajedno s lutkama. Mjuzikl su gledali mali vrtićanci i učenici razredne nastave.

-Ovaj mjuzikl trebao je biti dio našeg Dječjeg tjedna, ali nismo uspjeli dobiti termin pa smo prebacili za ovaj tjedan. Sva djeca su uživala, pratila, sudjelovala i pjevala. Bilo je prekrasno i prije svega poučno jer uvijek i svugdje treba činiti dobro koje se samo dobrim može vratiti – rekla je ravnateljica Osnovne škole “Ivan Goran Kovačić” Zdenci Ivana Pavelić.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content