Kulturno umjetnička udruga “Graničar” iz Okrugljače svečanom sjednicom proslavila 45 godina osnutka i neprekidnog rada

Kulturno umjetnička udruga “Graničar” iz Okrugljače, na danas (subota) održanoj svečanoj sjednici u društvenom domu u Okrugljači, proslavila je 45 godina osnutka i neprekidnog rada udruge.

Rezime i prisjećanje na one koji su dali svoj obol radu ove udruge evocirala je predsjednica kulturnjaka iz Okrugljače Nada Bartolić ističući neprekidni kontinuitet rada kao jednu od najvećih vrlina članova, ali i svih drugih koji su dali svoj obol radu udruzi “Graničar”.

-Glavne zadaće udruge od njenih početaka je razvoj kulture na području Općine Špišić Bukovica, očuvanje kulturne baštine i tradicionalnih narodnih običaja, organiziranje susreta folklora i promicanje vrijednosti pitomog kraja naše općine i Virovitičko-podravske županije. Kroz sve svoje aktivnosti škrto čuvamo našu tradiciju i branimo je od zaborava za buduće naraštaje. U narednom razdoblju još više moramo raditi na privlačenju mlađe generacije u redove naše udruge jer tradicija našeg kraja svakako se mora nastaviti i u budućnosti – rekla je tom prigodom Nada Bartolić.

Čestitku KUU “Graničar” tom prigodom uputio je i virovitičko-podravski župan Igor Andrović ističući folklor kao jedan od najboljih vidova čuvanja tradicije.

-Okrugljača, kao i cijela Općina Špišić Bukovica, ima što pokazati u kulturno-umjetničkom smislu, ali jednako tako i cijela naša županija čija vrijedna kulturno-umjetnička društva i udruge čuvaju svoju tradiciju te na najbolji način pjesmom, plesom, narodnim običajima i narodnom nošnjom predstavljaju svoja mjesta, ali i cijelu županiju – rekao je župan Andrović.

Čestitke slavljenicima uputio je i načelnik Općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler obećanjem da će općina i dalje ići u korak s KUU Graničar, ali i cijelim Mjesnim odborom Okrugljača.

-Kulturno-umjetnička udruga Graničar, kao i druge naše vrijedne udruge, na najbolji mogući način promoviraju našu općinu, ali i ne dozvoljavaju da se izgube tradicionalne vrijednosti ovog kraja. Općina Špišić Bukovica i dalje će nastaviti stvaranje što boljih uvjeta za život svojih mještana, kao što je to učinila izgradnjom nove infrastrukture, novoobnovljene Područne škole u Okrugljači i kroz druge projekte – rekao je između ostalog načelnik Miler.

Sve nazočne pozdravio je u ime Mjesnog odbora predsjednik Darko Bartolić, a svečanost je nastavljena čestitkama gostiju iz kulturno-umjetničkih društva s područja županije, ali i Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije.

Nakon nastupa Kulturno-umjetničkog društva “Podravka” iz Starogradačkog Marofa, predsjednica Nada Bartolić uručila je zahvalnice članovima udruge za 45 i 30 godina aktivnog rada, a zahvalnice su također uručene Virovitičko-podravskoj županiji, Općini Špišić Bukovica, LAG-u Virovitički prsten i drugim sponzorima.

Uslijedio je i nastup poznatog podravskog pjevača Franje Barića.

(www.icv.hr, bs, foto: B. Sokele)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content