ICV radio danas slavi 58. rođendan: U svom programu spajamo kaj i što, zato nam poželite sreće barem još godina sto!

Na današnji dan prije 58 godina s radom je započeo današnji ICV radio. Naime, šezdesetih godina lokalizacija radio difuzije zahvatila je i Viroviticu koja je program počela emitirati upravo na današnji dan 4. listopada 1966. godine 50-vatnim odašiljačem RIZ-ove proizvodnje koji joj je na upotrebu dao Radio Zagreb. Ostale dijelove opreme i studio u potkrovlju Gradskog dvorca u Virovitici izradili su virovitički entuzijasti predvođeni tadašnjim tehničkim rukovoditeljem Radija Virovitice, kasnije i direktorom Virovitičkog lista Milanom Sokele.

Od svog postojanja pa sve do danas ICV radio najslušaniji je radio u Virovitičko-podravskoj županiji te među prvih 50 najslušanijih radijskih postaja u Hrvatskoj.

Sve te godine uvijek aktualni, uvijek na mjestu događaja, uz generacije marljivih i vrijednih novinara, od kojih mnogi više nisu s nama. ICV radio riznica je informacija ovog područja, s njim započinje i završava dan. Kako tijekom 58 godina radija, tako i ubuduće. Hvala što nas slušate!

U povodu 58. rođendana sve ono što ICV radio jest u nekoliko je stihova sažeo veliki prjatelj radija, naš Leo Škrinjarić, a stihove donosimo u nastavku:

Svakog dana u eteru s milijunima herca u sekundi
ICV radio s vama se vozi, radi, odmara i budi.
Četiri frekvencije naših strateško postavljenih odašiljača
dokazuje kako smo danas medijska kuća onako malo jača.
A sve je počelo davne 1966. na srednjem valu
uz mono tehniku i fijukanje u zvuku.
Danas više nemamo takvu muku
jer u čistom stereo zvuku
s dubokim basom, u eteru imamo
najbolje ljude s ugodnim glasom.
Ivana, Tomo, Mario, Matej i Renata naši su
eterski majstori zanata.
Glazba za sve nacije i generacije
od teškog narodnjaka, zabavne, popa i rocka
puštamo i elektroničku pa sve do hip-hopa.
Diljem svijeta naš signal putem interneta dopire do vas
jer nostalgija je ipak jača pa valja poslušati Domovine glas.
U svom programu spajamo kaj i što,
zato poželite nam sreće barem još godina sto!

Sigurni smo da i među vama postoje stihoklepci koji bi svoje mudrolije rado podijelili s nama. Zato vas pozivamo da danas u eteru ICV radija sudjelujete u nagradnoj igri u kojoj imate priliku osvojiti dvije večere za četiri osobe, jednu u restoranu Tricolore u Virovitici, a jednu u restoranu The Bricks u Našicama. Sve što trebate je nazvati na broj 060/515-515 i izrecitirati nam svoje stihove, a mi ćemo odabrati najboljeg. Također, jedan od uvjeta da osvojite ove vrijedne nagrade je da nas zapratite, ako već niste, na Facebooku i Instagramu. Sretno!

(www.icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content